Deel dit artikel
-

Google domineert 1 april

Google heeft niet stil gezeten. Over het hele web duiken vandaag nieuwe diensten op en grootschalige innovatieve projecten: van virtuele geuren tot een kolonie naar Mars.

Nooit meer wachten op het nieuws van morgen. De gebruiker van Google Australië kan het internet van morgen, vandaag doorzoeken. De dienst gDay wordt aangestuurd door de MATE-technologie (Machine Automated Temporal Extrapolation) om content op het web te doorzoeken voor het er is.

Verder in Gmail een nieuwe dienst die nu nog in de testfase verkeert: Gmail Custom Time. Gebruikers die vergeten zijn hun oma een mailtje te sturen voor haar verjaardag hebben niks meer te vrezen. Met de optie ‘Set custom time’ kan een email in het verleden worden verstuurd. De email verschijnt, chronologisch gezien, op de juiste plek in de inbox van de ontvanger. Ook is er de mogelijkheid om aan te geven of je de mail als gelezen of ongelezen wilt laten verschijnen.

Erg doorzichtig, maar daarom niet minder leuk is project Virgil van Virgin Group en Google. Deze wereld is zó 2007. Project Virgil brengt in 2014 de allereerste kolonie op Mars. Op Google Blog schrijft Richard Branson, oprichter van de Virgin Group, over de avonturen die de reizigers staan te wachten.

Google weet vandaag niet van ophouden. Volgens Dutch Cowboys werkt de zoekmachinegigant op dit moment met het ‘Fried Air project’ aan een apparaat dat virtuele geuren uit de computer laat komen. En er is nóg een primeur van Google op het gebied van ‘ruiktechnologie’. Google Book Search ruikt nu nog lekkerder. Bij het inscannen van de zogenoemde ‘scratch-and-sniff’-boeken is met speciale JavaScript de geur overgezet naar de webbrowser.

Niet alleen Google heeft 1 april aangegrepen voor een goede grap. Het laatste zakelijke nieuws in Nederland wordt vandaag gebracht door Hyped.nl. De organisatie neemt een belang van 30 procent in Webwereld. Onwaarschijnlijk aangezien Webwereld in handen is van IDG. Een overnamesom is overigens niet bekend gemaakt.

’s Wereld eerste nudistenbeurs, alleen naakt toegankelijk, bleek ook een grap. Toch was de beurs compleet uitverkocht. De 1 April grap is volledig uit de hand gelopen volgens Tivadar Tullner, oprichter van Campingpas, en  Johan Vlemmix . Om  teleurgestelde mensen  tegemoet te komen zal Vlemmix aanwezig zijn op 1 april om de mensen een presentje te overhandigen. Tivadar Tullner  heeft besloten na de vele aanmeldingen  om de beurs  ook daadwerkelijk te gaan organiseren in 2009 Via de site kan men zich ditmaal echt voorregistreren. Mensen kunnen dan wel gekleed de beurs bezoeken.

En dan de uitgelekte vragen van het Centraal Examen 2008 die vanmiddag worden gepubliceerd op Examen.nl. Leerlingen van vmbo, havo en vwo doen er misschien beter aan gewoon de boeken in te duiken.

In de lijn van eerdere jaren is het aan te raden ook Ebay en Wikipedia eens goed door te lezen vandaag. Zo werd vorig jaar op de veilingsite het stoffelijk overschot van een fee aangeboden. En Wikipedia werd in 2005 nog overgenomen door de encyclopedie Brittanica. De website ReadWriteWeb zet een aantal van de leukste grappen van voorgaande jaren op een rijtje.

Diverse lijstjes op onder meer Lifehacker en Wired bieden genoeg inspiratie voor 1 april. Gelukkig biedt de website Slate tips om de dag ongeschonden door te komen.

Deel dit bericht

1 Reacties

drijfzand

weet iemand of xs4all verhogingen ook een 1 april grap zijn? er staat http://www.internet-adsl.nl/adsl-nieuws/adsl-nieuws/sneller-adsl-bij-xs4all-vanaf…-1-april!-140 hier wel van niet maar dat zou wel erg flinke verhoging zijn?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond