Deel dit artikel
-

Flickr: ‘De geruchten over video zijn waar’

“De geruchten zijn waar en per heden introduceren we onze videosite”, meldt Flickr-fotoblogger Heather Camps op het bedrijfsblog.

Een concurrent van Youtube, Vimeo of Blip.tv zal Flickr Video niet worden. Wel heeft de Yaho-dochter al een dermate groot bereik dat het een gedegen speler op de videomarkt zal worden.

Afgelopen nacht lanceerde Flickr een videodienst, zij het een met beperkingen.

Alleen gebruikers die jaarlijks 25 dollar neerleggen om Pro-gebruiker te zijn, mogen video’s uploaden. En die video’s mogen niet lang zijn.

Wie met Final Cut Pro in de weer wil om via Flickr zijn Hollywood-carrière op gang te helpen, kan beter een andere site opzoeken. Tenzij hij korte films maakt. De Flickr-video’s mogen namelijk niet langer zijn dan 90 seconden en niet groter zijn dan 150 megabyte, zo blijkt uit de FAQ.

"Negentig seconden is geen inperking van de artistieke vrijheid, maar we proberen juist iets nieuws. Iedereen heeft wel eens die trouwvideo tot vervelens toe uit moeten zitten. Zelfs de bruid spoelde de video door naar ‘het goede stuk’", aldus Flickr. De fotodienst spreekt ook over ‘lange foto’s’, als verklaring voor de uitbreiding van zijn fótodienst.

Video’s zijn via persoonlijke profielen te bekijken, of via de videogroep.

Een voorbeeld:

 

 

Bron foto: elftruck (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond