Deel dit artikel
-

Miljoenhuizen.nl met archief en marktanalyse

Waar zijn de meeste woningen verhandeld? Is er op de plaats waar ik een woning wil kopen sprake van een dalende of een stijgende trend? Die marktvragen beantwoordt de vernieuwde Miljoenhuizen.nl, die ook op ‘2.0’ basis uitbreidt.

Miljoenhuizen.nl heeft vandaag woningenzoekdienst grondig aangepakt. Op de eerste plaats is de kern verbeterd, de zoekmogelijkheden. Miljoenhuizen.nl geeft nu aan de rechterkant van de lokale pagina’s een aantal mogelijkheden voor verfijnde zoekcriteria aan.

Op zo’n pagina, bijvoorbeeld voor Aalsmeer is niet alleen het aantal kamers, de oppervlakte, prijsklasse en bouwjaar aan te geven, maar ook om huizen te zoeken die een bepaalde periode te koop staan Zo zijn is er de mogelijkheid om alleen de woningen te laten zien die meer dan een half jaar te koop staan, of juist minder dan een week in het bestand zijn opgenomen.

Marktdata

Ook is weer een aantal toeters en bellen opgenomen op het gebied van marktanalyse, waar Miljoenhuizen van begin af aan een sport van gemaakt heeft met onder meer vermelding van gemiddelde prijzen, verloop van de markt. Er is een woningenarchief beschikbaar volgens Miljoenhuizen, maar dat was zojuist nog niet benaderbaar. Het archief biedt alle 750.000 woningen die sinds mei 2005 te koop hebben gestaan. Dat wil zeggen dat na het bezoek van dit archief in het linkermenu de bezoeker met het intikken van een plaats plus straatnaam alle woningen te zien krijgt die sinds 2005 in het bestand van de site te koop hebben gestaan.

Op grond daarvan is er ook, wat de site noemt, een hittekaart, dat wil zeggen dat op de al eerder in gebruik genomen Google Maps ook de ontwikkelingen van de woningmarkt per gemeente gepresenteerd is, zodat per plaats te zien is hoe de lokale woningmarkt zich ontwikkelde. "De gegevens van de NVM zijn nogal summier, terwijl je op onze kaart eenvoudig in een blik kunt zien waar de markt gespannen is en waar het bergafwaarts gaat."

Dit zegt Miljoenhuizen-eigenaar Nico Schoonderwoerd in Amsterdam: "Uitschieters zijn de regio’s Amsterdam en Utrecht waar alles groen is met 5 tot 15 procent stijgingen, terwijl in Twente en de regio Eindhoven de prijzen met 5 procent of meer zakten. In Nuenen bij eindhoven is de daling zelfs 30 procent." Nuenen was de eerste gemeente in Nederland met volledig glasvezel, dus dat is ook uit ict-oogpunt opvallend.

2.0 risico

Bij elke woning kan iedere gebruiker nieuwe foto’s uploaden en eventueel wijzigingen in de gegevens aanbrengen. Dat lijkt een uitnodiging voor ellende. Schoonderwoerd: "Dat valt wel mee, want we modereren vooraf. Anoniem geplaatste toevoegingen komen er niet door, tenzij er een goede reden is en de inzender bij ons bekend is.

We plaatsen nu al feedback. Daarbij zien we dat vooral direct betrokkenen daar gebruik van willen maken. Bijvoorbeeld de makelaar of verkoper willen iets toevoegen."

Dit wordt interessant als de kennis over het object wordt uitgebreid, bijvoorbeeld van personen die al gingen kijken en oneffenheden vaststelden zoals een natte plek in de kelder. Of buurtgenoten die extra informatie toevoegen. Schoonderwoerd: "Klopt. We krijgen bijvoorbeeld door dat iemand een bouwtechnisch onderzoek wilde laten verrichten en de verkoper daartegen was. Of iemand die al een onderzoek liet doen en daaruit wil publiceren."

De makelaar of verkoper kan bezwaar maken tegen een toevoeging door een derde, waarna er een simpele vorm van arbitrage komt. Schoonderwoerd: "We zullen dan om bewijzen vragen bij degene die een opmerking heeft toegevoegd."

Nog steeds claimt Miljoenhuizen met (vandaag) 161.000 Nederlandse woningen de woonsite met het grootste aanbod te zijn, meer dan Funda en Jaap.nl. De concurrentie is hard, en die gaat Schoonderwoerd bepaald niet uit de weg. Over een Makelaarsgids van Zoekallehuizen (Rabo) zegt hij:

"Ik denk niet dat de consument bereid is hiervoor te betalen. Bij miljoenhuizen kun je gewoon gratis info opvragen van makelaars. Bovendien hebben onze bezoekers de afgelopen jaren al heel wat reacties op makelaars achtergelaten."

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Joop

super ontwikkeling. Je kunt als klant gratis vooraf een goede indruk krijgen van je risico's met betrekking tot een bepaalde woning of regio. Of je kunt natuurlijk nog meer gemotiveerd raken.Goed voor de prijsonderhandelingen

Huizenjager

Goede verbetering van de site, hij ziet er een stuk beter en professioneler uit dan de 1.0 versie. De functionaliteiten idem, de markt wordt met de dag transparanter. Dit soort initiatieven zijn niet alleen goed voor de consument maar ook positief voor de makelaar. Zeker nu huizenmarkt stagneert (bron: FD, 11 april jl.) en de makelaarslantoren nauwelijks het hoofd boven waten kunnen houden. Een woning op zoveel mogelijk manieren promoten bij een potentiele koper, daar wint de makelaar en daar dragen websites als miljoenh.nl en http://www.Jaap.nl aan bij.

rene

Mooie site alleen jammer dat de site nog niet zo snel is. Als de site namenlijk ook snel zou zijn vindt ik deze site veel beter dan de andere woningsites. Ook kan er nog wel wat verbeterd worden ten aanzien van waar iets staat op de site qua links want niet alles is even makkelijk te vinden. Gefeliciteerd met je nieuwe site

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond