Deel dit artikel
-

Nederlanders draaien overuren op Google en Hyves

Internetgebruikers lijken niet zonder Google, Hyves of NU.nl te kunnen. Maandelijks brengen Nederlanders 70 miljoen uur door op deze sites. Een populaire tijdsbesteding zo lijkt.

Dit blijkt uit de Visiscan website metingen van het online onderzoeksbureau Multiscope voor de maand maart.

In de top tien is naast de drie reuzen ook plaats voor andere websites. Zo brengt de Nederlandse internetgebruiker ook graag wat tijd (8,5 miljoen) door op Relatieplanet, vermoedelijk om een nieuwe liefde te vinden. Ook het kijken van YouTube-filmpjes neemt aardig wat tijd in beslag, namelijk 3,3 miljoen uur. Net genoeg voor een tiende plek in de lijst. Andere populaire sites zijn onder meer Startpagina (6,8 miljoen), AD (5,6 miljoen), MSN (5,5 miljoen), spelletjessite Zigiz (4,1 miljoen) en Marktplaats (4,1 miljoen).

De tijdsbesteding is gemeten in uren en berekend door het aantal internetgebruikers dat de website bezoekt te vermenigvuldigen met het aantal bezoeken per maand en de gemiddelde duur van een bezoek.

Op de 100 grootste websites spenderen Nederlandse internetgebruikers in totaal zo’n 164 miljoen uur per maand. De 10 grootste websites nemen het leeuwendeel van deze tijd voor hun rekening te nemen (65%). In totaal trekken slechts 17 websites meer dan 1 miljoen surfuren.

Het tijdscriterium is een eenheid die de betrokkenheid van de internet populatie bij een website weergeeft. Voor Google (38,5 miljoen), Hyves (19,6 miljoen) en NU.nl (10,9 miljoen) lijkt dit wel goed te zitten.

Bron foto: fdecomite (CC)

Deel dit bericht

4 Reacties

Martin van der Meij

Dit geeft natuurlijk geen juist beeld. Met de huidige browsers die werken met tab-bladen is de time-on-site al niet meer een betrouwbaar instrument. Een link op Google opent hier bv standaard in een nieuw tab-venster. Relatieplanet staat vaak bij mensen open omdat je opnieuw moet inloggen als je de website sluit. Lastig als je met iemand op de site aan het mailen bent en ondertussen ook een youtube filmpje wil kijken. Kortom grappig onderzoek maar nuttig?

Lisanne

Nou, dat vind ik vrij logisch. Als ik achter de computer zit, ga ik meestal gelijk naar Google, ook al hoef ik niets te zoeken. Iedereen zit wel een paar minuten per dag achter Google… dat wordt al aardig snel 70 miljoen uur per maand, als je iedereen bij elkaar optelt.

Arjen

Lijkt allemaal erg veel, maar valt allemaal een beetje tegen als je kijkt hoeveel tijd de "gemiddelde nederlander" werkelijk op internet zit. Ik ben student en zit dus de godganse dag op internet. De internet consumptie komt uit net boven de 6 uur per week per gebruiker (11,3 miljoen mensen). Dat valt mij een beetje tegen, maar ik val dan ook in een groep die het gemiddelde aardig omhoog haalt.

Arnout Hemel

Jammer dat Multiscope Windows Live Messenger & Hotmail niet meetelt. Waarschijnlijk omdat deze niet op Nederlandse domeinen draaien.Volgens ComScore gaat Windows Live Messenger aan kop qua tijdsbesteding. Arnout HemelProduct Manager Windows Live

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond