Deel dit artikel
-

Gefortuneerde mensen krijgen eigen datingsite

Voor de mensen die goed bij kas zitten is er weer een nieuwe datingsite. Nederland op dit gebied weer een website rijker: ditmaal exclusief voor het hogere segment.

De site wil zich richten op de rijken in de samenleving. Steeds meer datingsites zijn gratis toegankelijk. Zij kiezen voor gratis diensten waarbij advertenties voor de inkomsten zorgen. First Class Date draait dit om. Aan de inschrijving hangt een prijskaartje van 500 euro.

Een prijs die volgens de organisatie nog niet eens zo hoog is. "Maar in de internetbusiness is al snel elk dubbeltje teveel. Veel mensen willen alles gratis."

De gedachte hierachter is dat niet iedereen zich inschrijft. Slechts ‘the happy few’ tasten diep in de buidel. De leden kunnen vervolgens onbeperkt gebruik maken van een database met ingeschrevenen.

Bij de inschrijving geven geïnteresseerden een aantal interesses op en uiterlijke kenmerken. Er wordt geen foto geplaatst. Aan de hand van de opgegeven kenmerken en interesses kan er worden geselecteerd. Volgens het datingbureau is die selectie genoeg. "Een foto is niet nodig. Hier kunnen de leden later zelf nog om vragen. Interesses zijn belangrijker als het op een relatie aankomt. Bovendien is het zonder foto ook anoniemer."

Het hoge inschrijfgeld staat niet garant voor een goede matching. De leden moeten zelf aan de slag. Door te zoeken in de database kan een lid vervolgens zelf contact opnemen via een emailadres bij een profiel.

Mochten er teveel mensen op af komen die niet aan het exclusieve plaatje voldoen, dan kan het inschrijfgeld in de toekomst alsnog verhoogd worden.

First Class Date kiest volgens eigen zeggen voor exclusiviteit. Het gaat niet om veel leden, maar om een selecte doelgroep uit het hogere segment. Hoeveel leden First Class Date momenteel heeft is niet bekend. Daar wil de organisatie geen uitspraak over doen op de eerste dag dat de site in de lucht is.

Of het inschrijfgeld golddiggers tegenhoudt is nog maar de vraag. In de Verenigde Staten ligt de lat iets hoger. Daar zijn datingsites bekend, als Match.com en eHarmony, die 1000 dollar per jaar rekenen voor een abonnement. Of websites waar mannen zich pas kunnen registreren als zij meer dan één en soms zelfs een paar ton per jaar verdienen. Volgens First Class Date is het in Amerika veel extremer. in nederland zijn de mensen wat nuchterder. Met de Golddiggers zal het dus ook wel meevallen."

De website is een initiatief van Management Information Services Amstelveen (MISA), werkzaam op het gebied van bedrijfseconomie en internettoepassingen. Voor de mensen met minder geld heeft MISA een ander alternatief zo blijkt. De datingsite Date-One blijkt een handelsnaam te zijn van dezelfde organisatie. Een website met verassend veel overeenkomsten in de lay-out en ditmaal een lidmaatschap voor 7,50 euro.

Het datingkanaal van Lycos kwam woensdag naar buiten met de resultaten van een onderzoek naar de favoriete haarkleur van mannelijke biljonairs. Na een haarkleuranalyse van de vrouwen van ‘s werelds top 100 biljonairs, bleek dat de overweldigende meerderheid (62 procent) van de onderzochte groep mannen een brunette had als partner. Wellicht iets om rekening mee te houden bij het inschrijven op First Class Date.

Bron foto: greenmelinda (CC)

Deel dit bericht

6 Reacties

Klaas

Misschien is er wel markt voor een high end datingsite. Maar ik zou geen 500 euro neertellen op een site die er uit ziet als de eerste beste WordPress layout met daarop wat gekunstelde bannertjes van een beginnende fotoshopper. De lokale Bentley dealer is ook iets anders ingericht dan 'occasie otto'. High end is ook iets dat je moet uitstralen.

ed

Deze website is een regelrechte aanrader voor idereen met humor. Lees de mission statement op de homepage en blader dan door de interesse-velden in het registratieformulier…  "ons ultieme doel is het ontstaan van zinvolle relaties" "Wij zullen hierbij de entreefee gebruiken als drempel om exclusiviteit te bevorderen" Ja… en om minimale inspanningen een paar domoren 5 snip uit hun zak te trekken!

FrankR

De website zelf lijkt niet op een datingsite voor rijke mensen 😉

Valentine

Door zo'n verhaal te publiceren laat Emerce weer eens zien wat een knullig en amateuristisch medium het is, wat een rommel.

Mark

Als het 1 april zou zijn, zou ik dit verhaal begrijpen. Wat een slechte website, de enige kritische noot gaat over dat de twee sites op elkaar lijken.  De mensen die de websites gebouwd hebben, leven nog in de jaren 90 qua design en copy. Totaal niet serieus te nemen dit soort initiatieven.

Joris

Niet te geloven dat partijen met een dergelijk slecht verhaal en dito site te media durven op te zoeken. Nog slechter dat Emerce hier een "serieus" stuk over schrijft. Wees kritisch op deze brugklas rommel!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond