Deel dit artikel
-

Sociaal netwerk zet in op familiebanden

Een nieuw online sociale netwerk voor families is vrijdag van start gegaan. Op Familieband.nl kan iedereen zijn online familierelaties vastleggen in een stamboom.

Het is volgens de organisatie de eerste netwerksite in Nederland waar families online een stamboom kunnen aanmaken en tegelijkertijd berichten en foto’s met elkaar kunnen delen.

Gebruikers kunnen op Familieband.nl een profiel aanmaken hiermee plaatsen ze niet alleen de geijkte netwerkberichten en de bijbehorende foto’s en video’s, maar kunnen ze bijvoorbeeld ook de familiedag plannen.

In de stamboom zien de gebruikers wie er allemaal tot de familie behoren, waar voorouders vandaan komen en hoe de familienaam verspreid is over de wereld.

Michiel Tielemans van Forrest Innovation, ontwikkelaar van Familieband.nl zag de bekende netwerksites en de vele familiewebsites op internet. Hij besloot de twee samen te voegen. "We kennen allemaal de populaire sociale netwerksites als Hyves en Myspace en er zijn op internet veel familiewebsites en stambomen te vinden. Familieband.nl combineert beide soorten websites en is daarmee de eerste sociale netwerksite die de relaties tussen familieleden als uitgangspunt gebruikt."

Familieband.nl verwacht in het eerste jaar 700.000 inschrijvingen op de site.

In eerste instantie gaat de site alleen van start in Nederland. Binnen een paar maanden zal Familieband.nl in andere landen en in andere talen gelanceerd worden, maar pas als de Nederlandse site helemaal goed op de rit is. Het is natuurlijk wel mogelijk voor familieleden van Nederlanders in het buitenland om zich te registreren op de Nederlandse site.

Vergelijkbare websites in het buitenland, zoals Geni en Kindo, zijn succesvol. Geni is een Amerikaanse site waar eind 2007 al 10 miljoen profielen zijn geregistreerd. Het Engelse Kindo is in oktober 2007 van start gegaan in 14 talen en heeft inmiddels honderdduizenden leden verspreid over meer dan 116 landen.

Bron foto: freeparking (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

Familiepagina

Een mooie site! Maar…, al ruim een jaar kunt u ook zonder stamboom direct aan de slag in een besloten, veilige omgeving. Zowel met uw familieleden als met vrienden. Familiepagina biedt op http://www.familiepagina.nl de mogelijkheid uw eigen familiepagina te starten. Zo kunt u direct foto's, video's, nieuws, een forum, een agenda en bestanden delen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond