Deel dit artikel
-

Schaeffer van bol.com is DM-man van 2008

Michel Schaeffer van bol.com is verkozen tot DM-man van het jaar 2008. De marketing director mocht de award in ontvangst nemen omdat hij volgens de jury niet voor de voorzichtige weg koos.

In het juryrapport prezen de juryleden Schaeffer voor de innovatieve wijze waarop hij in een overvolle en traditionele markt dichterbij de klant wist te komen. De stap die bol.com zette met de verkoop van tweedehands boeken ziet de vakjury als een gewaagde zet.

Jort Kelder en Tom Kok, voorzitter van de Dutch Dialogue Marketing Association (DDMA), overhandigden de award tijdens de Direct Marketing Vakbeurs van TCD.

Elk jaar wordt de titel DM-man of -vrouw van het jaar toegekend aan een professional op het gebied van direct marketing.

Andere genomineerden dit jaar waren EgbertJan van Bel (Pleon en Marketing Executive Center), Pim Betist (Sellaband.com) en Ed Peelen (Professor of (Direct) Marketing aan het Center for Marketing and Supply Chain Management en ICSB).

Schaeffer zet volgens de jury de klant centraal. Met het toevoegen van persoonlijke aanbevelingen aan de webwinkel op basis van koopgedrag heeft de bezoeker meer hulp bij de aanschaf van wat hij zoekt en nodig heeft.

Vrijwel alles wat bij de online mediawinkel gebeurt is marketinggestuurd. Hierbij wordt de opgedane ervaring en kennis van anderhalf miljoen klanten ruimschoots benut.

Onder leiding van Schaeffer wint bol.com verschillende marketingprijzen, waaronder in 2007 onder meer een Zilveren Effie Award, de Gouden EMMA, de Partnership Award NCCA en bol.com werd benoemd tot beste winkelketen van Nederland in de categorie Webwinkels.

Eerdere winnaars zijn Marcel Kalmeijer van Holland Casino, Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org en Marianne Robben van Proximity.

Henk-Jan Wildermaat filmde vooraf onder anderen winnaar Michel Schaeffer:

Michel Schaeffer, bol.com from henkjan on Vimeo.

Bron foto: Snap®’s (CC)

Deel dit bericht

3 Reacties

Kirian Cousin

Wijnand van Jingen van Thuiswinkel.org  Moet zijn "Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org "

Kirian Cousin

De vorige reactie beter lezen/aanpassen

Christel van der Boom

Hi Michel, Gefeliciteerd! Ik ben blij te zien dat het nog steeds goed gaat met bol.com. Christel

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond