Deel dit artikel
-

Safari vergroot marktaandeel ten koste van Firefox

De wijze waarop Apple zijn webbrowser Safari 3.1 verspreidde mocht dan misschien niet helemaal netjes zijn, het lijkt wel zijn vruchten af te werpen.

Cijfers van Net Applications laten zien dat in april het markaandeel van Firefox na maanden van sterke groei nu ineens een daling kent van 1 procent. In diezelfde periode groeit Internet Explorer 7 met 0,15 procent en Internet Explorer 6 met 1,05 procent

Met de lancering van de nieuwste versie van Safari voor Windows en de Mac, kwam ook een update uit voor Apple software op Windows. Deze laatste versie van Safari werd hiermee automatisch aangeboden aan Windows-gebruikers bij de softwareupdates van iTunes en QuickTime. Hiermee probeerde Apple de webbrowser actief aan de man te brengen.

De cijfers van Net Applications tonen dat de browser van Apple op Windows in april een grotere groei kende dan ooit. Het marktaandeel van Safari is meer dan drie keer zo groot: Safari 3.1 ging van 0.82 procent in maart naar 2,95 procent in april.

Na druk van onder meer de CEO van Mozilla veranderde Apple de automatische installering van Safari. Het is de vraag of Apple de groei van Safari hiermee in de volgende maand vast kan houden.

Deel dit bericht

1 Reactie

rene

In eerste instantie jammer voor Firefox. Maar ik denk dat de meeste mensen snel zullen terugkeren naar of Firefox of een andere browser. Safari is een slecht product. En bovendien niet echt veilig en snoept teveel gegevens van de gebruiker (as usual). IE gebruikers zijn over het algemeen lui. Ze werken zelf de monopoliepositie van MS in de hand. En IE is een zeer trage browser geworden (he, naast Vista wederom een slakkeproduct van MS) Probeer eens een goede en veilige browser: Firefoc

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond