Deel dit artikel
-

Moviq hoopt huizenmarkt in beweging te krijgen

Met de introductie van ‘Flirten met je huis’ wil Moviq de huizenmarkt een impuls geven. De nieuwe optie laat woningbezitters vrijblijvend de animo voor hun huis peilen onder woningzoekenden.

Huizen die te flirt worden aangeboden, worden meegenomen in het totale aanbod van huizen in Nederland. De huiseigenaar behoudt zelf het initiatief en is niet gebonden aan allerlei formaliteiten. Daarnaast is de eigenaar niets verplicht tegenover de bieder en krijgt hij een goed inzicht in de waarde van zijn huis.

Epco Vlugt, algemeen directeur van Moviq, is de eerste drie maanden na de start van de huizensite constant in gesprek geweest met consumenten. "Daar is veel inspiratie uit gekomen. De mensen willen graag geholpen worden. Moviq werkt vanuit de visie om consumenten te willen helpen."

Uit onderzoek van Moviq kwam naar voren dat veel mensen ‘verhuisbereid’ zijn maar slechts weinig mensen daadwerkelijk verhuizen. "Er is toch een drempel om je huis te koop te zetten. Om deze barrière te slechten zijn we ‘flirten met je huis’ begonnen", aldus Vlugt.

Geïnteresseerden kunnen zich op de site van Moviq registreren. Volgens Vlugt is het initiatief meer dan welkom. "Anderhalf uur na de lancering hadden zich al 400 mensen ingeschreven."

Vlugt is van mening dat niet alleen het aanbod en de transparantie op de huizenmarkt wordt verbeterd, maar dat ook de doorstroom op de huizenmarkt hiermee wordt gestimuleerd. "We weten dat de woningmarkt stagneert, vooral voor starters. Met onze dienst hopen we het aanbod te verruimen. Dat geeft meer mensen een reden om zich in beweging te zetten. Er is meer keuze, mensen kunnen een bod doen. Als dat bod in de buurt komt van wat de huiseigenaar graag ziet, dan gaat hij zelf misschien ook weer op zoek naar een nieuw huis. Zo ontstaat er een doorstroming."

Met de dienst WoonWaarUWilt bemiddelt de ING Bank voor mensen die een woning willen kopen die nog niet te koop staat. De bank wil hiermee net als Moviq meer beweging creëren op de woningmarkt. Het verschil met de service van Moviq is dat zij het vanaf de andere kant aanpakken. "Huiseigenaren hebben aangegeven dat ze het soms een inbreuk op hun privacy vinden. Met onze dienst geeft de huisbezitter aan dat hij er open voor staat", aldus Vlugt.

De Amerikaanse equivalent van Funda, Zillow.com, komt het dichtste in de buurt van Moviq. "Dit initiatief is in Amerika een groot succes. We hebben met een schuin oog naar dat concept gekeken wat we goed vinden en wat we kunnen verbeteren. Echter, de Nederlandse woningmarkt verschilt navenant van de Amerikaanse. Het zou mij ook niet verbazen als wij in Europa worden gekopieerd", zegt Vlugt.

De huiseigenaar die zich voor de nieuwe dienst registreert op Moviq.nl, voert het adres in en geeft aan dat hij de eigenaar is. Dit wordt gecontroleerd en per post ontvangt de eigenaar een activeringscode. Woningzoekenden kunnen hun belangstelling tonen en vrijblijvend een bod uitbrengen.

Bron foto: terren in Virginia (CC)

Deel dit bericht

11 Reacties

marcel

Prima actie van moviq, ik ga verhuizen maar het is te vroeg om mijn huis daadwerkelijk in de verkoop te doen. Om het ideale moment van verkoop te bepalen is het voor mij super makkelijk om alvast eens te kijken hoe mijn woning in de markt ligt. Volgens de makelaar moet je je huis maximaal een half jaar van te voren te koop zetten. Het is handig om te weten of dit in jouw specifieke geval te vroeg of te laat is. Sommige huizen zijn hier binnen een week weg terwijl andere huizen meer dan een jaar te koop staan. Moviq ga zo door!!!

Rafaella

Eindelijk weer eens een verfrissend concept. Hopelijk is de irritante race welke huizenzoeksite de meeste huizen heeft eindelijk gelopen … Leuk, innovatief en onderscheidend. Chapeau.

Imo

Heb het net geprobeerd, kan nog niet mijn huispresentatie maken en ben in afwachting van de registratiecode om mijn huis daadwerkelijk te publiceren. Even afwachten dus. Maar het idee vind ik simpelweg brilliant.

Boris

Wellicht dat het bij Zillow een succes is echter check igglo.fi (mijn Fins is niet meer wat het geweest is…) of http://www.lovethatplace.com daar is het al een redelijk succes geloof ik. Check ook http://www.nieuwbouw20.nl/?p=42 voor een eerder artikel hierover naar aanleiding van IBlue en de ING met woonwaaruwilt.nl  Uiteindelijk lijkt mij dat vooral diegene die zijn of haar huis voor de "proef" online zet, interessant is om aanbiedingen te doen voor nieuwe woningen en alles wat daarbij komt kijken …Rabobank …

Jos de Koning

Wat een leuk idee. Een extra zetje om drempelvrees weg te nemen. Daarna zelf verkopen zonder makelaar. De woningmarkt verandert… Heb mijn huis zelf verkocht via http://www.huizenpartner.nl en had snel een goede koper. Met dit idee had ik nog wat kunnen peilen in de markt, wie weet had ik dan meer gevraagd, denk het niet, maar ik zie wel dat er mooie tijden aanbreken voor woningbezitters die durven en doen.

Nort

Verrassend dat een nieuwkomer hiermee komt .. leuke site trouwens, nog wel even de puntjes op de i inzake het huisaanbod. Succes ermee.

Eric

Wat een leuk idee en wat een bedroevend waardeloze uitvoering. Na het lezen van dit artikel wilde ik natuurlijk meteen eens kijken wie er met zijn huis stond te flirten. Niet te vinden dus… Alleen een pagina waarin je verteld wordt hoe je een account aan moet maken. Jammer dat er niet aan de kijkers/bieders is gedacht. Functioneel verwacht je twee grote buttons die verwijzen naar de pagina's 'Flirten' en 'Geflirt worden'. Ik was na 2 minuten zoeken weg en dat blijf ik waarschijnlijk ook.

remco

Het vervelende is dat Moviq van de Rabobank is en dus alleen maar adresgegevens wilt verzamelen zodat de Rabobank je lastig kan vallen met haar hypotheekproducten. Op deze manier weten zij namelijk als eerste dat je mogelijk je huis wilt gaan verkopen. Het is gewoon een simpele verkooptruc en heeft verder niets te maken om de consumenten te helpen. Moviq staat volledig in dienst van de Rabobank en dus niet serieus te nemen als goede woonportal.

Robbert

Eric: is het niet simpelweg zo dat er nog niets te zien is omdat de eerste aanmeldingen nog op hun brief met activeringscode wachten? Lijkt mij het geval.

C Kerzaan

indd, Denk ik ga me huisje er op zetten. Wie niet wacht wie niet wint.Maar na 10 keer een poging te hebben gedaan werkt het nog niet.Contact formulier ingevult en geen reactie. Way to go…. NOT!Zoveel reclamen en het werkt niet. Daar gaat een top idee.

Michel van Kats

Aansluitend op de wisselende reacties hierboven is het misschien wel leuk om te wijzen op een onderzoek dat wij recentelijk hebben uitgevoerd. Door middel van online kwalitatief onderzoek bleek dat nieuwe initiatieven als Moviq en Brixter de huizenzoeker nog niet overtuigen.  Het gaat de huizenzoekende consument uiteindelijk maar om twee dingen: een groot en gevarieerd huizenaanbod en een flexibele en gemakkelijke zoekfunctie. Het blijkt dat Moviq en Brixter gewoonweg te weinig te bieden hebben op dit vlak. Voor meer informatie verwijs ik jullie graag naar het volledige bericht op onze website: http://www.onlineresults.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond