Deel dit artikel
-

Vooral jongeren kijken online video’s

Het gebruik van online video is het afgelopen jaar gegroeid. Naast een stijging in abonnementen voor breedbandinternet, is het vooral de jeugdige internetter die dit gebruik weet op te stuwen.

Van de volwassen internetgebruikers gaf 31 procent aan ten minste eens per week een online video te bekijken. Vorig jaar was dit nog 25 procent. Ongeveer 10 procent van deze groep geeft dit jaar aan dagelijks een online filmpje te bekijken. Dat blijkt uit een onderzoek van Leichtman Research Group (LRG) onder internetters in de Verenigde Staten.

De stijging is vooral te danken aan de jongere surfer. Een groep die vele malen meer gebruik maakt van online video dan anderen. In de leeftijdsgroep 18 tot 34-jarigen keek 42 procent minimaal wekelijks naar online video. Op een dagelijkse basis was dit 40 procent. Vorig jaar bleef de teller steken op 28 procent.

In de groep van 35 jaar of ouder was dit slechts 15 procent, waarbij vergeleken met vorig jaar (13 procent) slechts sprake was van een kleine stijging.

Andere bevindingen uit het onderzoek waren onder meer dat 9 procent van zij die video online bekijken van mening zijn dat ze nu veel minder televisie kijken. Van de mensen met toegang tot internet had 9 procent in de afgelopen week online een televisieserie bekeken.

Toch was er maar een kleine minderheid (4 procent) die overwoog de televisie de deur uit te doen om alleen nog maar online film te kijken.

 "Online video is een medium in opkomst en niet direct een bedreiging voor traditioneel televisiekijken. Het medium kan heel goed op zichzelf staan", aldus Bruce Leichtman, president van LRG.

Het onderzoek werd gehouden onder 1250 huishoudens in de Verenigde Staten. Het is het tweede jaarlijkse onderzoek naar videodiensten die niet gebonden zijn aan televisie. Hieronder vallen niet alleen online video’s, maar ook videogebruik op bijvoorbeeld iPods en mobiele telefoons.

Deel dit bericht

1 Reactie

Oma

wat een nieuws…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond