Deel dit artikel
-

Smart Tags sturen boodschappenlijst naar mobiel

Payter geeft de inspiratieloze consument de mogelijkheid om tijdens het winkelen een boodschappenlijst te ontvangen van een recept. De test is onderdeel van een al langer lopende proef in Rotterdam waarbij klanten in de winkel kunnen afrekenen met hun mobiele telefoon.

In de Albert Heijn op de Lijnbaan in Rotterdam gaat vrijdag een test van start waarbij gebruik wordt gemaakt van zogenoemde ‘Smart Tags’. De kleine chips kunnen worden verwerkt in bijvoorbeeld posters, tijdschriften of winkelschappen. Voor de supermarkt op de lijnbaan betekent dit dat er bij de ingang een poster hangt met daarop het Allerhande weekmenu en vijf dagrecepten.

Door de mobiele telefoon bij de poster te houden wordt een boodschappenlijst met ingrediënten van het recept per sms naar de telefoon gestuurd. Daarnaast krijgt de gebruiker een email met receptbereiding.

De nieuwe dienst is onderdeel van een proef van Payter met mobiel betalen die al sinds vorig jaar loopt. Hiermee kunnen 700 consumenten ondertussen in 55 winkels betalen met hun mobiel. Deze mensen kregen een Nokia 6131 NFC, een toestel waar een NFC-chip zit verwerkt. Voor het tweede deel van de proef kunnen zich nog eens 300 Rotterdammers aanmelden.

De testers kunnen hun mobiele telefoon die fungeert als portemonnee ondertussen in verschillende winkels in Rotterdam gebruiken. Het aanbod loopt uiteen van kledingwinkel Cool Cat tot restaurant Dudok en van Bart Smit tot Q-Park.

Winkelend publiek dat af wil rekenen, hoeft enkel de telefoon bij een kassaterminal te houden en een PIN-code in te toetsen. Het geld wordt vervolgens van de mobiele prepaid portemonnee afgeschreven.

In de zomermaanden worden er nog meer diensten geïntroduceerd in samenwerking met de Albert Heijn als productinformatie en acties bij de schappen in de supermarkt.

Bron foto: robertnelson (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond