Deel dit artikel
-

VNU BP herlanceert Emerce magazine

Vandaag herlanceert VNU Business Publications het vakblad Emerce. Lezers kunnen kiezen voor een abonnement op de print-versie of de digitale versie die verspreid wordt via de Zinio-software. Het eerste nummer wordt louter digitaal verspreid. De digitale Emerce heeft dezelfde inhoud en dezelfde layout als de papieren versie, en biedt extra mogelijkheden voor rich media.

De eerste vernieuwde Emerce verschijnt volledig digitaal en is vanaf nu kostenloos te downloaden. De digitale distributie wordt door Zinio Systems verzorgd, wereldwijd marktleider op het gebied van digitale tijdschriften. Voor de lezer heeft het digitale tijdschrift een aantal praktische extra mogelijkheden zoals het digitaal bewaren van nummers, de zoekfunctie en het maken van elektronische aantekeningen in artikelen.

Emerce biedt een platform via print, online en events voor business innovators, die zo met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen. Sinds jaar en dag is het mogelijk op Emerce-artikelen te reageren. Ook op artikelen uit de Zinio-editie kan gereageerd worden, zij het niet binnen Zinio zelf. Voor elk artikel is een aparte web-pagina aangemaakt met een korte omschrijving van het artikel. Deze artikel-pagina’s zijn makkelijk te vinden via een index. Op de artikel-pagina’s kunnen de lezers reacties insturen, die na screening door de redactie al dan niet geplaatst worden.

Op 20 april, bij de opening van de beurs The ICT & Networking Event in de RAI, zal de tweede editie van Emerce ook weer in print gepresenteerd worden. Dan maakt Emerce tevens haar nieuwe columnisten bekend, waarvan Yves Kummer (reclamebureau John Doe) nu alvast zijn opwachting maakt in het eerste nummer.

Emerce beweegt zich op het snijvlak tussen business, marketing en technologie en is bedoeld voor business innovators: ambitieuze managers of ondernemers die vernieuwingen in het bedrijfsleven najagen en technologie zien als een belangrijk instrument om hun businessdoelstellingen te bereiken.

De redactie van Emerce kiest voor een mix van diepgravende achtergrondartikelen, aansprekende cases en praktische informatie die zowel startende ondernemers als businessmanagers aanspreekt. Altijd vanuit een kritische invalshoek en met oog voor harde resultaten van business cases en toepassingen van informatietechnologie.

Het eerste nummer bevat onder andere business cases van Emmy’s, Wessanen/Boas, Basiq Air en Lyzia.com, plus achtergrondartikelen over vergelijkingssites, rich media, de electronic product code, de anti-spamwet en social software. De rubriek Feiten en cijfers is weer in ere hersteld, met deze maand extra aandacht voor het gebruik van prijs- en productvergelijkingssites.

Bij wijze van experiment is het omslagartikel over social software ook als wiki te lezen en te redigeren. Een wiki stelt lezers in staat op een gecontroleerde manier mee te schrijven aan een tekst. In die zin is het te beschouwen als social software. Toine van der Heijden, de auteur van het omslagverhaal over social software, beheert de wiki op emerce.editme.com.

Emerce is een betaalde vaktitel en zal alleen via een abonnement te verkrijgen zijn. Een abonnee wordt de mogelijkheid geboden het magazine in print en / of digitaal te ontvangen. Een jaarabonnement op het printmagazine kost € 55,-, de digitale versie € 45,-. Een abonnement op zowel de papieren als de digitale editie kost € 65,-.

Deel dit bericht

28 Reacties

Sander Dullaart

Leuk dat Zinio, en ik snap dat VNU het zo doet; als het met de websavvy lezers van Emerce niet lukt vergeet het dan helemaal maar. Alleen vind ik het niet fijn lezen zo. Inzoomen moet je toch en om snel te browsen is de software te langzaam (of mijn pc, maar dan is de software sowieso te CPU intensief). Stuur mij maar gewoon de printversie, of pas de online versie qua formaat aan aan het beeldscherm zodat alles meteen leesbaar is. Mijn motto is zo'n beetje: nieuwe producten moeten problemen oplossen voor de consument. Welk probleem lost VNU voor me op? Volgens mij lost men alleen hun eigen distributieprobleem / retailmarge op. Da's wat mager voor een consument. Succes!

Simon Landsheer

ik vind het niet erg prettig lezen met Zinnio. Bij bewegen over pagina's duurt het even voordat het beeld scherp wordt, en ik kan me niet snel verplaatsen over de pagina's.

Jelmer de Jong

"Sorry, uw computer gebruikt een besturingssysteem dat Zinio niet ondersteunt. Om de Zinio Reader software te kunnen downloaden, dient u een besturingssysteem gebruiken dat door Zinio wordt ondersteund." Jammer, heel erg jammer.

Martijn van Osch

Irritant gewoon hoeveel stappen je moet doorlopen om een digitale proefeditie te kunnen downloaden.- Gegevens achterlaten- Registreren bij Zinio- Software installeren En dat dus allemaal voor een DIGITALE proefeditie!! Hoewel ik nieuwsgierig ben heb ik het hele traject dan ook niet afgemaakt.Gewoon teveel gedoe. Zorg dan gewoon dat mensen de eerste editie in printversie thuisgestuurd krijgen met een teaser om abonnee te worden. Dat zou mij veel enthousiaster maken dan dit omslachtig geneuzel.

Willem Rijssen

Gefeliciteerd met deze stijlvolle comeback! Goed dat Emerce weer terug is – helemaal zoals ik het blad ken. Geen gezeurpiet over wat niet goed is – dat lijkt bon ton te zijn met alles wat jullie presteren – maar gewoon lovende woorden. Klasse jongens! Ik kan niet wachten tot het printnummer (want dat is ook een lekker gevoel, het blad gewoon in je handen) maar vooralsnog ben ik dik tevreden met dit eerste nummer….Komt de Industry Day er nu ook weer aan?

Maarten

Wat een waardeloze herlancering. Eerst die Zinio reader van 14 MB (!!) downloaden? Bekijk het.

Joep Egmond

Zo als ik in mijn marketingschets(waarmee ik de Emerce Camera heb gewonnen)al aangaf, lijkt mij een print-versie niet rendabel.Dat VNU wel gaat voor de fysieke versie is begrijpelijk, maar ik denk dat het tijd wordt dat VNU eens dieper gaat nadenken over "de digitale strategie".Het feit dat je nu eenmaal de "tools" hebt om elk blad fysiek uit te geven en te distribueren, wil toch niet zeggen dat dit bij elk blad commercieel haalbaar is?Enfin, ik ben al lang blij dat Emerce nu lekker"doorboost" en dat Anton en de zijnen onder de vleugels van de VNU het tweede leven kan gaan leven, zeker nu Internet weer terug is op de agenda's van veel CEO's. Succes mannen; het nieuwe dotcomfeest begint nu echt te ontluiken! Joep Egmondwww.company-solutions.nl

Joe le taxi

Hahaha, jullie moeten upgraden jongens. Ik had hem binnen no time binnen.

JB van Dijke

Nederlanders blijken altijd toch erg goed te zijn in zeuren…. Zelfs als iets gratis is!

Sander Dullaart

Helemaal vergeten inhoudelijk te reageren op het magazine. Excuus! Goed eerste nummer, goed gevuld, zinnig commentaar, leuke gevarieerde onderwerpen. Heb er meer uit gelezen dan ik eerder deed. Lekker om weer eens wat positiefs te horen over interactieve media. Kansen te over. We've only just begun.

Johan

Zinoi…. Vast heel nuttig enzo, maar hadden jullie niet beter gewoon een pdf kunnen aanbieden? Twee keer registreren (twee keer e-mail adres opgeven!!) vind ik echt belachelijk! Hadden jullie dat niet wat netter kunnen oplossen? Jammer maar helaas, ik heb afgehaakt voor dat hele Zinio gedoe te hebben geïnstalleerd…

Kasper Katje

Mooi dat er weer leven in zit. Ik heb direct een abonnement genomen op de print-versie want er gaat toch niets boven het omslaan van de bladzijden en de 1e glimp van de artikelen van een nieuw blad op de mat.Vandaar dat ik heb besloten de digi-versie niet te nemen om het verrassingseffect voor mezelf niet te verpesten wanneer pas later de print-versie op de mat valt.Wel kreeg ik de indruk dat op bijna elke helft van 2 bladzijden een advertentie stond, mijn inziens net iets te veel van het foute. Maar misschien kijk je daar digitaal wat anders tegenaan.Kom maar op met dat blad.

Maria

Zo, na twee mislukte installaties en drie pogingen om Emerce te lezen met Zinio, hetgeen resulteerde in twee blue screens en twee onvrijwillige reboots, heb ik Zinio er keihard afgelikkerd. Dat wordt niks met de online Emerce (technisch dan, inhoudelijk heb ik het dus helaas nog niet kunnen beoordelen).

wimpie

Die Zinio reader is helemaal top. Werkt allemaal direct (Mac OS X). Ik vind wel, dat Emerce de prijs van zo'n digitale versie moet halveren. Wat dat jullie scheelt aan kosten!Maandelijks koop ik de MacWorld (US) bij de AKO voor 13 e'tjes per keer. Een abo op de digitale versie kost 20 dollar voor 12 edities! Ik ben om.

Rogier

Fijn dat het blad terug is van weg geweest, hiervoor mijn complimenten. Maar dat Zinio is één_kolossaal_drama! Over de snelheid van de applicatie geen klachten, maar over de leesbaarheid des te meer en de brutaliteit van de software zou reden zijn om nooit een abonnement te nemen. De installatie is op zijn zachtst gezegd omslachtig. Heel Windows is hierna 'vervuild' met allerhande snelkoppelingen naar dat rare Zinio. Het programma start 'natuurlijk' altijd gelijk met Windows (voor één tijdschrift?). De DRM-functie is overigens met een firewall vrij simpel te omzeilen. Een analoog blad over digitale zaken geniet nog altijd mijn voorkeur… 😉

Jonathan Marks

Great news…but I'll take the paper version. I don't want another reader on the HD and I'd prefere emerce to print it out 12 times a year for 10 Euro. 

Peter

Uiteraard heb ik gisteren direct de site bekeken en 2 voor mij nieuwe interessante ideeen, RSS en Edit.me, opgedaan. Great.Vervolgens de download opgezocht en bij het opgeven van persoonlijke gegevens direct weer afgehaakt. Dan maar gewoon wachten op het 2e nummer. Kan m'n tijd wel beter besteden dan weer een nieuw softare pakket downloaden. Gewoon graag in Pdf of dan maar helemaal niet. 

tadek

Tadek Ook geinteresseerd in een abbonement maar haak af met al dat zinio gedoe, jammer ik wacht wel op de losse verkoop 

Domme gebruiker

Inderdaad erg vreem om de digitale versie in een raar nieuw formaat te verspreiden waar je eerst weer software voor moet downloaden. De software zelf is ook een ramp trouwens, is het iemand gelukt om de Emerce te printen!?????

Kasper Katje

Ik heb het printen zojuist even getest en elke pagina netjes op A4 hoor.

Klaas

Wat gebeurt er overigens met abonnees die 1 maand voor het stoppen van de vorige printversie voor een jaar betaald hadden?

Nando Eskes

Helaas kom ik niet toe aan een inhoudelijke reactie van Emerce. Ik had het graag willen lezen, maar al die handelingen… Ik ben niet verder gekomen dan de koppagina van 'Soople', een artikel over iets wat overigens al maanden geleden bekend was. Ondertussen heb ik Zinio weer verwijderd van mijn PC. Jammer, ik had de editie graag willen doorbladeren.  Indien er A4-schermen waren, dan was er nog wat te proberen aan. Maar nu: Een volledige weergave op mijn 17" scherm geeft te kleine letters, dus inzoomen: Maar dan is er geen scrollbalk, gelukkig is het wel mogelijk met het muiswieletje te scrollen. Dat gaat dan zo: Lees, beweeg muiswiel, een halve seconde een zwart scherm (om de nieuwe weergave op te bouwen?) en dan het vervolg. Nee, voor mij geen digitale editie. Veel te bewerkelijk. Je kan niet eens het blad onder een ander blad leggen…. Of er schuin onder, of in de krantenbak. Naast mijn luie stoel…  Overigens werkte de download van Zinio onder Mozilla niet…

toch wel een behoorlijke nerd

Jammer, maar het lukt me niet. Ben inmiddels toe aan mijn 5e reboot. Waarschijnlijk ben ik de enige :)Ik hoop dat de artikelen alsnog rap als html pagina op de site komen.

rudy

Goed initiatief. Installatie van reader foutloos op Mac OS X. Goed concept. Zit veel en vaak gedurende langere tijd in het buitenland en dan is een digitaal abonnement gewoon een zeer goede optie.

Chris de Waard

Downloaden en installeren van Zinio ging allemaal probleemloos (Win XP Pro), maar ik sluit me aan bij iedereen die het omslachtig vind. Ook het lezen zelf is alles behalve prettig met de rare pagina-opbouw.

Joep Egmond

Beste redactie, Uit alle reacties is onderhand wel duidelijk hoe smal jullie doelgroep op dit moment is, het lijkt wel een porggers-community……………Bijne iedereen heeft het over de software, maar bijna niemand over de boodschap.Wordt het niet eens tijd om de doelgroep te verbreden, zonder jullie nieuwe broers en zussen te veel te overlappen? Grz Joep Egmondwww.company-solutions.nl

Richard -web marketeer-

Wat een vreemde reactie van dhr. Egmond. Hoezo smalle doelgroep? inderdaad heeft niemand het in deze discussie over de inhoud omdat nog maar zeer weinig mensen deze hebben kunnen lezen door alle software (Zinio) ellende!  Juist als uitgave beter toegangelijk zou zijn, is het voor niet techneuten als marketeers, communicatie medewerkers, internet strategen e.d. eenvoudiger om ook laatste uitgave van Emerce te lezen en dan daar wat aan te hebben / commentaar op te leveren, dit is nu helaas niet mogelijk.

Joep Egmond

Beste Richard, Dit artikel gaat duidelijk over de herlancering.De opmerkingen en reacties komen puur uit de techneutenhoek, behalve die van jou………..Ik kan nu mijn conclusie tav de doelgroep al weer een beetje verder bijstellen en ben blij dat "webmarketeers" dit blad ook lezen. Grz Joep Egmond

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond