Deel dit artikel
-

Film-on-demand nu ook op DVD

Videoload, de online video on demand-dienst van Deutsche Telekom, is een samenwerking met Sony Pictures aangegaan waarbij speelfilms na het downloaden ook op DVD kunnen worden gebrand. Ook het Nederlandse Directmovie.nl biedt binnenkort dergelijke mogelijkheden.

De overeenkomst met het Duitse Videoload omvat alle nieuwe speelfilms van Sony Pictures, voor zover ze op DVD beschikbaar zijn. De prijs is iets lager dan wanneer men de DVD in de winkel koopt of online zou bestellen. DRM-software moet voorkomen dat die DVD gekopieerd kan worden.

Videoload is daarmee een van de eerste online (DSL) videodiensten die de concurrentie met de videotheek aangaan. Voordeel van het branden op een DVD is dat de speelfilm vele malen bekeken kan worden. Voor het opnemen kunnen normale DVD spelers worden gebruikt.

Videoload begint met de thriller "The Da Vinci Code". "Ghost Rider""en de komedie "Superbad". Daarna zullen meerdere titels volgen.

DirectMovie.nl, een van de grotere videodownloadsites in Nederland, biedt vanaf deze zomer de mogelijkheid om films op DVD’s te branden. Het bedrijf is bezig met de technische voorbereidingen. "De reden dat we er geen haast mee hebben is de prijsstelling, de prijs zal niet veel lager liggen dan van een voorbespeelde DVD. Dat is uiteraard niet onze keuze, maar een eis van de filmstudio’s."

DirectMovie.nl zal zich niet beperken tot speelfilms van Sony, maar levert een zo compleet mogelijk aanbod.

Deel dit bericht

4 Reacties

Peter

Jammer alleen dat gebrandde dvd's, maar ook cd's een beperkte levensduur hebben van slechts enkele jaren. Het branden op DVD, na legale download via internet klinkt misschien handig/leuk, maar indien je een dvd koopt, al dan niet via internet als download dan wil je die in de regel ook kunnen bewaren voor langere tijd. Dat is dus met zelf gebrandde dvd's/cd's nog steeds niet echt mogelijk omdat na enkele jaren de data gewoon corrupt raakt wegens uitzakken van het materiaal waarvan lege beschrijfbare dvd's/cd's zijn gemaakt. Ik zou dus gewoon altijd naar de winkel gaan en de gewenste dvd kopen die dus via normale persing en niet door middel van branden tot stand is gekomen. Zeker als het prijsverschil miniem is omdat filmstudio's dit ook nog eens als eis stellen.

Bas

@Peter, echt, dat een dvd-r(w) cd-r etc. uitvalt heb IK nog nooit meegemaakt. En wat dan als hij het na een aantal jaar het niet meer doet. Wat ik wel vind is dat de DVD's DIE ik koop, koop omdat ik een leuk hoesje enzo wil hebben. Zeker als het prijsverschil minimien is.Daarnaast zal natuurlijk nog moeten blijken hoe gebruiksvriendelijk het downloaden is. Het zal makkelijker moeten dan bijv. usenet.

tonnyS

Als de prijs evenveel is als je de film in de winkel kan kopen wat heeft het voor nut dan om het zelf te branden met kans op mislukken?

Peter

Bas, omdat jij hier (nog) geen negatieve ervaring mee opgedaan hebt, betekent dat dan automatisch dat dit niet voorkomt? Google maar even op dit onderwerp en je komt zat negatieve info over de houdbaarheid van zelf gebrandde dvd's/cd's tegen. Mijn ervaringen waren overigens niet altijd positief bij bewaren van dvd films voor langere tijd. Dat jij mogelijke problemen bij bewaren van zelf gebrandde dvd films niet als "jammer" ervaart, wil nog niet betekenen dat een ander dat ook vindt, zeker niet als je voor zo'n film nagenoeg hetzelfde hebt betaald als voor de winkel-versie. Dus dan kan het ook geen kwaad dit bijkomend risico te vermelden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond