Deel dit artikel
-

Microsoft stopt met Live Search Books

De projecten Live Search Books en Live Search Academic zijn geen lang leven meer beschoren. De twee bijbehorende sites worden de komende week op non-actief gezet door Microsoft.

Microsoft lanceerde in 2005, een jaar na de start van het boekscanproject van Google, MSN Book Search. Met het beëindigen van de twee eerder genoemde projecten wordt ook het initiatief om boeken te digitaliseren een halt toegeroepen.

Dat meldt Satya Nadella, vice president van de divisie search portal en advertising bij Microsoft in een blogpost. "We erkennen dat deze beslissing een teleurstelling is voor onze partners, publishers en de academische gemeenschap."

De reden die Microsoft opgeeft voor het stopzetten van de twee initiatieven is dat ze ‘geloven dan de toekomst van zoekstrategieen ligt in de ontwikkeling van een duurzaam verdienmodel’. Waarmee ze eigenlijk indirect aangeven dat er te weinig geld is te verdienen aan het inscannen van boeken.

Met Live Search Books and Live Search Academic zijn er 750.000 boeken en 80 miljoen artikelen geïndexeerd. Microsoft voorziet in de toekomst hier een rol weggelegd voor uitgevers en bibliotheken. Deze twee spelers worden dan ook aangemoedigd om voort te bouwen op hun werk.

Microsoft is nog wel van plan om uitgevers te voorzien van digitale kopieen van de al ingescande boeken.

Bron foto: lime*monkey (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond