Deel dit artikel
-

Rijschool netwerk zet in op Hyves

Rijschool Network, een Nederlandse start-up, brengt door middel van social network-marketing vraag en aanbod bij elkaar. Als eerste netwerk heeft Rijschool Network een overeenkomst gesloten met Hyves.

De sociale zoekmachine van Rijschool Network, gebouwd op de API van Hyves, is vanaf nu te vinden op rijscholen.hyves.nl. Inmiddels hebben al meer dan 100 rijscholen zich ingeschreven voor de nieuwe dienst.

Adverteren

Rijscholen die bij Rijschool Network adverteren kunnen een eigen account voor hun instructeurs aanmaken. Met dit account kunnen ze hun leerlingen via e-mail uitnodigen om via hun Hyves- of MSN-netwerk de rijschool met hun vrienden te delen. Vanwege de koppeling met Hyves kan dit al met een simpele bevestiging van de leerling.

De Hyvers die de Hyves-pagina rijscholen.hyves.nl bezoeken, krijgen direct te zien waar de vrienden en kennissen uit hun Hyves-netwerk rijles hebben gehad.

Vergelijkingssites

Op het internet zijn tientallen vergelijkingssites te vinden die rijscholen alleen op basis van prijs vergelijken. De enige rijscholen die daar baat bij hebben zijn de prijsstunters.

Het kiezen van een rijschool wordt gezien als een serieuze en kostbare aangelegenheid, waarbij vooral het eigen netwerk, van vrienden en familie als belangrijkste referentie dient. Rijschool Network bouwt daarop voort met een dienst waarmee online relaties uit het eigen netwerk reviews kunnen plaatsen en lezen.

Het nieuwe bedrijf verdient aan de rijscholen door een abonnement te vragen van 75 euro per maand, ongeacht de grootte van de rijschool. "Hiermee kunnen ze onbeperkt gebruik maken van Rijschool Network. Je hoeft eigenlijk maar één vriend binnen te halen om dat bedrag weer te rechtvaardigen", meent Rory Ligthart, oprichter van Rijschool Network.

Negatieve reviews

Op dit moment kunnen  rijscholen negatieve reviews ook weghalen. Wat volgens Ligthart geen problemen gaat veroorzaken. "Uiteindelijk kijken je vrienden naar een positieve reactie, om daaruit een keuze te maken voor een rijschool."

Er wordt geen geld verdiend aan banners. Wel worden andere opties open gehouden. "We kunnen andere partnerships sluiten. Te denken valt aan autoverzekeringen en dergelijke. Er kan nog veel meer, maar voor nu bekijken we het stap voor stap."

"De instructeur van de rijschool kan zelf bepalen of, en wanneer hij zijn leerlingen uitnodigt. Dit kan aan het begin van de opleiding zijn, waardoor de vrienden van de leerling vanaf het begin op de hoogte zijn waar hij of zij rijles volgt en hoe de lessen bevallen. Ook kan de instructeur de leerling na het behalen van zijn rijbewijs uitnodigen. De leerling plaatst dan een review op de Rijschool Hyves-pagina die zijn gehele vriendenkring kan lezen. Kortom, de instructeur kan zo via de Rijschool Hyves-pagina mond-tot-mond-reclame maken", aldus Ligthart.

Ligthart: "Ik was al enkele jaren bezig met het idee, maar de techniek is nu pas beschikbaar om het op deze manier te doen. En waarom zou je één voor één al je vrienden vragen naar hun ervaringen met rijscholen, als je dat nu snel en overzichtelijk ook met je online vriendennetwerk kunt doen?"

Deel dit bericht

6 Reacties

roy s.

De reviews worden dus lichtelijk gecensureerd? Misschien is het beter om klachten juist als input te gebruiken om het product van de rijschool te verbeteren. Louter positieve reacties komen volgens een recent onderzoek onbetrouwbaar over.

Marjolein van der Kolk

Eens met Roy S. alleen met positieve en negatieve ervaringen kun je een goede afweging maken. Uiteindelijk is toch geen rijschool perfect en het geeft een veel betrouwbaarder beeld. Toen ik vorig jaar op zoek was naar een rijschool had ik graag zoiets als dit gezien, helaas moest ik het doen met ervaringen van 5 bekenden om me heen, en sites die alleen informatie gaven over prijs en het gemiddeld aantal lessen voor het afrijden. Nu zou ik graag een review achterlaten over mijn rijschool maar dat is helaas niet mogelijk. Ik kan me zelfs niet registreren voor de dienst op Hyves als ik niet of 1) bij een bekende rijschool heb gereden of rijd of 2) nog geen lessen heb gehad. Beetje jammer.

lex

Nou dit lijkt mij een mooie toevoeging voor hyves, en rijbewijs halen is onderdeel van een grote doelgroep van Hyves.

Sander

Marjolein. Op een site al http://www.rijschoolvergelijker.net is het al veeel langer mogelijk recensies over rijscholen te plaatsen. Met als plus punt dat deze zonder censuur zijn en er dus ook redelijk wat negatieve berichten te vinden zijn (waar je eigenlijk meer aan hebt dan al die lofzangen over x aantal lessen en dan geslaagd).  Voorderest benieuwd hoeveel rijschoolen 900 euro voor dit soort diensten over hebben….

Piet

Als een (ex) leerling zijn / haar rijschool aanmeld dan krijgt de rijschool een mailtje met daarin: Beste rijschoolhouder,Naam Leerling, een van uw (ex)leerlingen, wilde uw rijschool delen met zijn Hyves-vrienden. Omdat u niet adverteerd bij Rijschool Network, was dit niet of beperkt mogelijk.  Navraag bij de leerling leert dat deze geen mail krijgt ter controle en er niet word gewezen dat er voor de rijschool kosten aan zijn verbonden!  Het is een goedkope manier om onder de naam van (ex) leerlingen rijscholen de indruk te geven dat deze zoveelste zoekmachine zou werken!  Gratis wat tips aan de rijscholen 1) Besteed die 900 euro aan een leuk kado (t.w.v. bv 20 euro = 45 leerlingen en hebben allemaal al betaald!) 2) Stuur je (ex) leerlingen nadat ze zijn geslaagd nog 2 jaar daarna een kaartje met zijn / haar verjaardag en met de kerstdagen. Dit zijn minimale kosten maar heeft een zeer grote commerciele waarde!  Adverteren hoeft niet duur te zijn!  

Muzzj

kijk is op http://www.rijbewijsplaneet.nl, ook een vergelijkingssite voor rijscholen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond