Deel dit artikel
-

Wereldrecord moet Firefox aan gebruikers helpen

De langste tong meet 9,4 centimeter. Drie minuten waren er nodig om met eetstokjes 108 smarties te verorberen. En nu wil Firefox zich óók scharen in dit rijtje illustere voorgangers. Met Download Day 2008 moet het Guiness wereldrecord downloads neergezet worden.

Firefox mengt zich in de strijd om de gebruiker en brengt versie 3 van de browser onder de aandacht. "We vragen je niet om een zwaard door te slikken, alles wat je moet doen is Firefox 3 downloaden op de Download Day 2008", zo is er te lezen op de website die speciaal voor de actie in het leven is geroepen.

In totaal hebben al bijna 259.000 mensen aangegeven mee te willen doen met het initiatief, waaronder bijna 4.000 Nederlanders.

In de hoop dat nog meer mensen zich scharen achter deze poging, staan op de site ook diverse tips om de community te vergroten. Zo wordt onder meer Mozilla party central aangehaald, waar de geïnteresseerde tips op kan doen voor het plannen van een downloadfeest op school of kantoor.

Het record ‘de meeste downloads in 24 uur’ is nog niet eerder officieel behaald. Er is dus nog geen bovengrens om te doorbreken. Er wordt ingezet op een verbetering van het aantal downloads van Firefox 2 op de dag van lancering: 1,6 miljoen.

Download Day 2008 valt samen met de lancering van Firefox 3. Omdat nog niet precies bekend is wanneer dit is, is er nog geen exacte datum vrijgegeven. De derde versie van de browser staat gepland voor juni.

Versie 3 van Firefox heeft verschillende nieuwe features waaronder onder meer bookmarken met één klik, een smart location bar en een ingebouwde spellingchecker.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond