Deel dit artikel
-

Colleges op universiteit als podcast te downloaden

De Britse Open Universiteit en het University College London sluiten aan bij Stanford, MIT en Yale. In navolging van deze topuniversiteiten bieden zij nu colleges aan die te beluisteren zijn in iTunes. Ook het Ierse Trinity College Dublin is sinds dinsdag terug te vinden in iTunes.

Het educatieve audio- en videomateriaal kan gratis gedownload worden van iTunes U, een onderdeel van de iTunes-winkel, waar onder meer colleges, taallessen en audioboeken worden aangeboden.

Het is voor het eerst dat kennisinstituten buiten Noord-Amerika gebruik maken van deze dienst van Apple.

De Open Universiteit heeft nu al meer dan 300 video- en audiobestanden klaar gezet. Een greep uit het grote aanbod omvat onder meer curssussen kunstgeschiedenis of een college over hoe Sierra Leone herstelt van een gruwelijke burgeroorlog. Andere onderwerpen die in de podcasts aan bod komen: koeien die kiezen wanneer zij gemolken willen worden, onderzoekers die de grenzen van menselijke computerinteractie opzoeken, de wereld van wiskundige modellering, een ecologische schoolreis in het Engelse hoogland en meer.

Het aanbod van UCL biedt onder meer recente colleges van vooraanstaande sprekers als bijvoorbeeld Dr Tadataka Yamada van de Bill & Melinda Gates Stichting, maar ook wekelijks een podcast met nieuws van de universiteit.

Met deze stap hoopt UCL ‘de verspreiding van informatie te vergroten en ook het bereik van nieuwe groepen over de hele wereld’. Hiermee komt de universiteit tegemoet aan de behoefte van de leergierige ‘technostudent’.

John Murphy, directeur van dienst informatie systemen op TCD meent dat podcasten binnen het hoger onderwijs de nodige groei tegemoet kan zien. "We ontvangen nieuwe technologieën met open armen en zetten ze in op het gebied van doceren, leren en research. Met iTunes U krijgen we meer controle en flexibiliteit om de online content van de universiteit te managen."

TCB heeft bij de lancering diverse podcast geplaatst waaronder cursussen over immuniteitswetenschap, computer programmering en een virtuele tour over de campus, maar ook studenten die vertellen over hun ervaringen op TCB. Bij de publieke colleges zijn grote namen terug te vinden als bijvoorbeeld de prijswinnende reporter Seymour Hersh en de eerste minister van Schotland, Alex Salmond.

Bron foto: Dv0rsky (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond