Deel dit artikel
-

Opta: sms’en op vakantie zeker 35 procent te duur

Nederlanders betalen gemiddeld 51 cent per sms’je dat ze in het buitenland versturen, andere Europeanen 35 cent. Dat moét omlaag, vindt toezichthouder Opta die het opleggen van prijsplafonds niet uitsluit.

Mobiele telecomaanbieders hebben nog 3 weken de tijd om de tarieven voor sms’en en surfen in het buitenland te verlagen. Op 1 juli aanstaande is de deadline daartoe die de Europese Commissie, bij monde van commissaris Vivianne Reding, aan de markt heeft gesteld.

Vanaf volgende maand kan Reding prijsplafonds dwingend op gaan leggen (beluister haar hier).

Nederland scoort in Europa buitengewoon slecht, meent de lokale telecomtoezichthouder Opta. Telecombedrijven rekenen gemiddeld 51 cent per berichtje dat in het buitenland wordt verstuurd. Europees gezien ligt het gemiddeld op 35 cent.

De woordvoerster van de Opta zei vanochtend tegen tv-zender RTL Z: "Eerst moeten tarieven voor sms omlaag. Pas daarna komt mobiel internet aan de orde. Dat is nog een jonge markt. Het is nog te vroeg voor prijsgrepen."

Hoewel eurocommissaris Reding zowel sms’en als mobiel internetten in het buitenland te duur vindt, zal de Opta zijn pijlen vooral op sms richten. De prijzen voor mobiel internet komen later pas aan de orde.

Vanochtend maakte Opta bekend dat zijn inspanningen de Nederlandse consument daadwerkelijk geld opleveren. In de 6 maanden tot 1 april 2008 bespaarde de toezichthouder 77 miljoen euro voor Nederlandse consumenten die belden van of naar het buitenland.

Bron foto: bs70 (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

Vodafone Web Relations

Vanaf 1 juli verlagen wij de prijs voor smsen in het buitenland. Als je Vodafone Passport activeert of al geactiveerd hebt, sms je voor ?0.29 in 42 landen, waaronder heel Europa. Kijk op de Vodafone site voor meer informatie over Vodafone Passport. Kijk ook even naar de mening van Ben Woldering (telecomexpert) over deze tariefsverlaging.  http://www.vodafone.nl/prive/internationaal_bellen/in_het_buitenland/vodafone_passport/wat_is_het/   http://www.bellen.com/content/voordeliger-sms-en-in-het-buitenland.aspx  

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond