Deel dit artikel
-

Telecom Italia: Alice Frankrijk weg, Nederland niet

Telecom Italia stoot het Franse filiaal van internetprovider Alice af. Dat moet naar schatting 800 miljoen euro opbrengen, waarmee Telecom Italia financieel wat gezonder moet worden. Het Nederlandse Alice-filiaal gaat vooralsnog onveranderd door.

De Duitse Financial Times meldt vanochtend dat de Franse provider Illiad, van de nummer 2 van de markt Free, voor circa 800 miljoen euro Alice Frankrijk over gaat nemen. De bedrijven bevestigen aan de krant daartoe exclusieve gesprekken te voeren.

De andere landen waar Telecom Italia met het merk Alice actief is, buiten Italië zijn dat Duitsland en Nederland, blijven buiten schot.

In het vorige maand gepubliceerde kwartaalverslag (download PDF) duidt Telecom Italia zijn Franse filiaal van Alice al aan met ‘discontinued’. Het verkoopproces moet voor september 2008 zijn afgerond.

Hoeveel klanten het 1 jaar oude Alice in Nederland heeft, is niet bekend. Het aantal breedbandklanten van Telecom Italia in Nederland en Duitsland bedraagt gezamenlijk 3,2 miljoen. Dat is 34.000 minder dan eind december 2007.

De omzet bij het Nederlandse filiaal, waar ook BBned en InterNLnet onder vallen, bedroeg in het eerste kwartaal van 2008 20 miljoen euro, 11 procent meer dan het jaar ervoor. De winst voor bijzondere lasten daalde van 5 miljoen naar 2 miljoen euro positief.

Eind juli 2007 werd bekend dat BBned de internetprovider InterNLnet over had genomen.

Of BBned belangstelling heeft, of had, voor de overname van Orange Breedband is niet bekend. Orange Breedband, per 26 juni door eigenaar T-Mobile omgedoopt tot het merk Online, staat voor 133 miljoen euro in de boeken bij Deutsche Telekom. T-Mobile zegt, desgevraagd tegen Emerce, dat het de ISP als zelfstandig onderdeel binnen zijn organisatie aanhoudt. Er worden geen overnamegesprekken gevoerd.

Sinds vorig jaar april heeft het Spaanse Telefónica wat zeggenschap over Telecom Italia.

Deel dit bericht

2 Reacties

EH

3,2 miljoen bb klanten in NL en D en dan 34 MILJOEN minder dan eind december 2008? Ik denk dat hier twee foutjes zijn gemaakt.

Erwin Boogert - Emerce

Oei, dat waren idd 3 nullen te veel. Slordig. Tekst aangepast.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond