Deel dit artikel
-

Community helpt Firefox met mobiele browser

Firefox vraagt de internetgemeenschap om mee te werken aan de mobiele browser die in ontwikkeling is. In een video toont Firefox de huidige stand van zaken.

Gebruikerservaring is een speerpunt in de onwtikkeling van de mobiele brwoser. Hierbij komt de hulp van de toekomstige gebruiker Firefox goed van pas.

Het is al bekend dat de mobiele browser geen kopie van de ‘gewone’ browser wordt. "Veel van de standaard onderdelen, als bijvoorbeeld menu’s en een cursor, hoeven niet per definitie nuttig te zijn in een mobiele omgeving", schrijft Aza Raskin op Mozilla Labs.

Firefox Mobile Concept Video from Aza Raskin on Vimeo.

Met het plaatsen van een video op Mozilla Labs hoopt Raskin de input te krijgen van mensen die hieraan willen meewerken tijdens het ontwikkelproces. "De conceptvideo laat zien welke richting we denken op te gaan. We zouden dolgraag reacties krijgen over andere mogelijke richtingen."

Mozilla Labs nodigt de mensen dan ook uit om mee te denken. De code voor de demo is open-source. Uiteindelijk hoopt Mozilla Labs op een werkende Firefox-extensie. De nieuwsgierigen kunnen hier de browser alvast uitproberen in een gewone pagina.

In de demoversie is een browser te zien die werkt met touch screen (niet multitouch). Alles moet met één vinger te bedienen zijn. Kleine buttons zouden onhandig zijn. "Het is alsof je probeert te typen met je elleboog." Typen is lastig en moet zoveel mogelijk overbodig worden gemaakt. Content daarentegen is erg belangrijk en speelt een belangrijke rol. Hier is veel ruimte voor weggelegd. In de video is te zien hoe de browser werkt.

Ook maakte Mozilla bekend dat de derde versie van Firefox aanstaande dinsdag, 17 juni, beschikbaar komt. Nar 34 maanden van actieve ontwikkeling is het zo ver. Hiermee is de datum voor Download Day 2008 bekend, wanneer een Guiness wereldrecord downloads neergezet moet worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

jan Willems

Waar bevindt deze community zich dan? Hoe ziet het er uit?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond