Deel dit artikel
-

2dehands koopt ViaVia voor internationale uitrol

Handelssite 2dehands koopt de site, kranten en merknaam ViaVia om tegengas aan Marktplaats.nl te geven en internationaler te gaan opereren.

ViaVia werd niet wat het management ervan verwachtte toen het het Nederlandse filiaal van Trader.com in 2006 overnam. Naar nu bekend wordt, neemt de holding boven 2dehands en internetbouwer TTY, Million Monkeys, alle aandelen van ViaVia over.

"In 2003 probeerde Trader.com 2dehands nog over te nemen. Dat ging niet door. Gekscherend zeiden we toen tegen elkaar dat wíj ViaVia over 5 jaar wel over zouden nemen. En dat wordt nu bewaarheid", aldus directeur Maarten Beucker Andreae met hoorbaar genoegen.

Een overnameprijs is niet bekend gemaakt.

Met het merk ViaVia wil Beucker Andreae de buitenlandse markt op. "Dat spreekt meer aan dan de vertalingen van het woord tweedehands." Daarover heeft hij overigens niet te klagen, want in België is de combinatie van 2dehands.be en 2ememain.be naar eigen zeggen groter dan het onlangs aan Schibsted verkochte Kapaza.

Het eerste land waar de nieuwe eigenaar van ViaVia naar wil uitbreiden is Duitsland en, in de luwte, naar de andere Duitse taalgebieden.

Een tweede argument om de activiteiten en merknaam ViaVia over te nemen, is het feit dat dat merk grote adverteerders meer aanspreekt dan 2dehands. Een bedrijf als bijvoorbeeld KLM heeft niets met de connotatie ‘tweedehands’, maar wel met een site waar veel publiek komt waarop het gericht reclame kan targetten.

Hoewel Million Monkeys ook de ViaVia-krant met alle bijbehorende contracten overnam, en De Vondst en De Particulier, gaan die activiteiten op een lager pitje. "Wij hebben geen ervaring met uitgeven op papier", dus maken een pas op de plaats.

In oktober verschijnt een nieuwe versie van ViaVia.nl. "Daar zijn we nu al aan aan het bouwen. Omdat we het vanaf de grond op kunnen bouwen, kunnen we veel sneller handelen dan Marktplaats.nl. We gaan nieuwe functies toevoegen, zoals ondersteuning voor Open Social en sociale netwerken."

De ViaVia-kranten liggen, zoals het er nu naar uitziet, ergens in 2009 weer in de winkel.

Million Monkeys is behalve eigenaar van TTY, 2dehands en Internetoplichting.nl ook mede-eigenaar van Jaap.nl, Dipo.tv en een aantal financieel georiënteerde ‘veilingsites’, "lead generatoren".

Bron foto: akaalias (CC)

Deel dit bericht

3 Reacties

Michael - Zoekertjesweb

Nou, ben toch benieuwd naar de overnameprijs eigenlijk..Dat men zegt dat 2dehands groter is dan kapaza is niet helemaal de waarheid. Tussen deze sites zit toch zo'n 60.000 bezoekers per dag verschil tussen…

Linda Schaake

Naast de Vlaamse 2dehands.be bestaat ook de Waalse versie 2ememain.be. Deze 2 sites vertegenwoordigen samen heel Belgie. Als je 2dehands.be en 2ememain.be optelt, zal je zien dat 2dehands groter is dan Kapaza.be.

Berend

Nou, viavia.nl, de oude site, is nu echt offline, zie ik. Benieuwd wat het wordt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond