Deel dit artikel
-

NET 5 tevreden met handjevol kijkers Wimbledon-player

Tegen de populariteit van de EK-live streams moet de Wimbledon-player van NET 5 het ruimschoots afleggen. Maar met 60.000 opgevraagde streams zijn ze bij NET 5 erg tevreden met het resultaat. “In de loop van het toernooi verwachten we ook nog een groei te zien.”

Vijf dagen nadat het Wimbledon-spektakel van start ging, bereikt de speciaal voor Wimbledon in het leven geroepen site dagelijks tussen de 15 en 20 duizend unieke bezoekers.

Wimbledon-liefhebbers lijken duidelijk niet van het geduldige soort te zijn. "Opmerkelijk was dat de live stream-kijkers veel schakelen tussen de verschillende banen", aldus Thomas van de Weerd, manager internet bij SBS broadcasting. "Ze blijven niet bij 1 wedstrijd plakken. Je ziet in de logs meer clicks dan unieke bezoekers."

Van de Weerd: "Op het piekmoment hadden we 1.800 gelijktijdige kijkers. Het verbruik in bandbreedte lag toen rond de 4 Gbit per seconde." Ter vergelijking, de live streams op de EK-site van de NOS werden op het hoogtepunt door 40 duizend mensen tegelijk bekeken. De verbruikte bandbreedte was op dat punt maar liefst 39 Gbit per seconde. Daar kunnen de tennisfanaten niet aan tippen.

De real time statistieken onder de live beelden bleken nog wel een uitdaging voor NET 5 volgens Van de Weerd. "We kregen de data aangeleverd vanuit England. Dat gaat in een XML-formaat. In theorie weet je precies hoe je het moet koppelen, maar in de praktijk bleek dat toch even lastig. Dat is nu opgelost. Gelukkig maar, want het is wel geweldig als het werkt. De kijker ziet bijvoorbeeld real time de gemiddelde snelheid van een bal of hoe hard er geslagen wordt."

De wmv-stream met Microsoft DRM is niet op de Mac te bekijken. Daarom biedt NET 5 op de site de streams aan in Silverlight. Net als het geval was bij de EK-wedstrijden die momenteel live te zien waren op de site van de NOS.

Van de Weerd: "Mensen werken voor het eerst met Silverlight. Het is nieuw en nog niet heel bekend. Je merkt dat de penetratie nog niet zo hoog als een flash plug-in. Daar krijgen we nog wel redelijk wat vragen over."

Bron foto: AlphaTangoBravo / Adam Baker (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

Remy

Prima site, alleen jammer dat je niet volledige fullscreen een wedstrijd kan kijken met die Silverlight plugin.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond