Deel dit artikel
-

Meer dan 50 procent PlayStations 3 online

De meeste eigenaren van een PS3-spelconsole in de Benelux hebben hun computers met internet verbonden.

Dat zegt een woordvoerder van Sony in Nederland desgevraagd tegenover deze uitgave. Van de 12,5 miljoen PS3-spelcomputers die er in totaal over de toonbank gingen, verkocht Sony er 250.000 in de Benelux. Er zijn derhalve rond de 125.000 PS3-gamers in de Benelux die hun spellen online spelen. 

Nederland heeft een breedbandpenetratie van 77 procent heeft. PS3-spelers uit deze regio koppelen hun machine daarom makkelijker aan internet om zo tegen andere gamers waar ook ter wereld te spelen.

Sony zegt verder dat tussen de 60 en 70 procent van alle spellen die nu voor het PlayStation-platform verschijnen een online component bevatten. "In totaal werden 57 miljoen items gedownload via het PlayStation-netwerk", aldus een zegsman. "De online winkel bevat nu 100 titels, waaronder volledige spellen maar ook trailers."

Afgelopen week verscheen een firmware upgrade voor de spelcomputer waarmee gamers ín een spel kunnen zien of hun vrienden online zijn. De nieuwe firmware vertelt eveneens of de gamer nieuwe post heeft, maar hij kan mede-spelers nu ook beloningen geven voor goede prestaties in een spel.

De PS3 is sinds iets meer dan 3 jaar op de markt.

Bron foto: reinn (CC)

Deel dit bericht

1 Reacties

Tom

De ps3 is geen drie jaar, maar ongeveer de helft (1.5 jaar) verkrijgbaar in de Benelux als ik me niet vergis.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond