Deel dit artikel
-

Ochtendgloren: YouTube-data naar Viacom

Yahoo babbelt weer met Time Warner en MySpace, net als Microsoft dat Office in een abonnement gaat verkopen. Google hoeft geen broncode af te staan aan Viacom, maar wel gebruikersdata. En vijf jaar de cel in voor bedreigende msn-chat.

Yahoo en Microsoft doen hun uiterste best om dagelijks in Ochtendgloren te komen. Was het gisteren met het bericht dat Microsoft bij onder meer News Corp. en Time Warner aan het buurten is om Yahoo in stukken verdeeld te consumeren, vandaag is het Yahoo dat ook met deze partijen praat. Natuurlijk niet om Yahoo op te delen, maar wel om intensief samen te werken op onderdelen.

Volgens Wall Street Journal ligt de mogelijkheid weer op tafel dat Time Warner AOL (America Online) verkoopt aan Yahoo voor een aandeel in Yahoo. Maar met een koers van Yahoo die ondanks een stijging gisteren nog onder de 21 dollar ligt is de optie minder aantrekkelijk geworden. AOL moet 10 miljard dollar kosten, een heel bedrag voor een bedrijf in verval als gevolg van het missen van de breedbandboot. Ook zou een combinatie van MySpace (News Corp.) en Yahoo weer open zijn.

MS Office-abonnement alleen in VS

Waar Yahoo verlamd lijkt door alle toestanden, ontleent Microsoft er juist nieuwe energie aan om alles op alles te zetten om met internet een speler van formaat te worden. Zo komt Microsoft met een Office-abonnement van 70 dollar per jaar. Maar een echte webservice is het niet want het pakket wordt verkocht via de 700 elektronicazaken van Circuit City. Dus louter in de VS.

Een blik op de aankondiging van het uitbrengen van ‘Microsoft Equipt’ (voorheen codenaam ‘Albany’) leert dat het om de Office-onderdelen gaat plus beveiligingssoftware. Op de Nederlandse radio draait Microsoft spotjes om dat laatste, Windows Live OneCare, apart te verkopen. Dat kost hier 50 euro, meer dan het Office-abonnement voor één jaar. Anno 2008 slaagt een bedrijf als Microsoft er nog steeds niet in om echt mondiaal te opereren.

YouTube-data inleveren

In de rechtszaak van Viacom (MTV, Comedy Central) tegen YouTube over rechten besloot de rechter dat YouTube alle gebruikersdata moet inleveren bij Viacom. Daarmee wil Viacom aantonen dat de illegale video’s van haar programma’s veel meer kijkers trekken dan de zelfgemaakte video’s van abonnees van YouTube.

Google maakt uiteraard bezwaar tegen deze gerechtelijke order met een beroep op de privacy. Want er moeten niet enkel kijkcijfers worden overgedragen maar ook de IP-nummers en bijbehorende registraties. Google vindt dat ver gaan en krijgt steun van de EFF volgens Wired. Een reden te meer om Google en andere partijen de opslag van nauwkeurige gebruiksdata te verbieden, toch?

Echter, het tussenvonnis in de zaak is ook een overwinning van Google volgens Cnet, want het bedrijf hoeft geen broncode aan Viacom af te staan. Daaruit wilde Viacom afleiden hoe (slecht) YouTube illegale video probeert te bestrijden.

Obama luistervink

Nog lang niet aan de macht, maar nu al heeft Barack Obama het aan de stok met het volk vanwege zijn steun voor de afluisterwet. Op Barackobama.com is (na eenvoudige registratie) een groeiend protest waarneembaar tegen de uitbereiding van de wet. Pas nadat het Amerikaane Congres de uitbreiding van Foreign Intelligence Surveillance Act had goedgekeurd is men dat stuk eens goed gaan lezen en kwam tot desastreuze conclusies: de overheid mag straks ongeveer alles qua afluisteren en telecombedrijven mogen ongestraft meewerken.

De Senaat moet er nog over stemmen en de aanhangers van ‘de nieuwe president’ vragen hem om zijn ‘oude standpunt’, dat wil zeggen geen uitbreiding van het aftappen, weer in te nemen. Wel indrukwekkend wat een activiteit er is op deze site, nog eens wat anders dan een Hyves-profieltje van Wouter of Jan Peter.

Radiopresentator 400 miljoen waard

Een aanhanger van Obama’s tegenspeler John McCain gaat goud verdienen bij de radio. De tonnen die wij veel vinden voor de Giel Beelens en Ruud de Wilds is een schijntje vergeleken bij het jongste Amerikaanse radiocontract. Ene Rush Limbaugh tekende een contract voor acht jaar voor een bedrag van naar schatting 400 miljoen dollar.

Daarvoor tekende hij bij Clear Channel Radio en Premiere Radio Networks die samen landelijke distributie hebben. Limbaugh is goed voor 20 miljoen conservatieve luisteraars die genieten van zijn sneren naar de Democraten. Limbaugh vond McCain overigens aanvankelijk niet conservatief genoeg. Het bedrag is geen record: Howard Stern tekende in 2004 bij satellietconcurrent Sirius voor 500 miljoen dollar voor een periode van vijf jaar.

Liefde en seks

De Wegener-redacties strijden tegen hun aandeelhouder Mecom vanwege het afgedwongen winstpercentage van 20 procent en de vele ontslagen als gevolg daarvan .

En dan komt Joop van den Ende als Zomergast ons in augustus vertellen over zijn favoriete televisieprogramma’s en ook Ronald Plasterk blijkt nog tijd te hebben voor kassiekijken.

Een tweede virtueel Rabokantoortje geopend op het platteland, te Kamerik. Ook op afstand thuis filevorming controleren in je woonplaats, Spijkenisse.

Dat spam aan cybercrime is gekoppeld, is genoegzaam bekend, maar McAfee wilde dit nog aantonen met onbeveiligde pc’s. Het resultaat was natuurlijk bergen spam en malware op de pc’s van deelnemers.

Mooie kop De liefde in tijden van internet voor het zoveelste geleuter over relaties, van de ooit vernieuwende VPRO nog wel, met als titel Café De Liefde. Van virtueel naar echt een desillusie? Erotische postorderaar Pabo brengt klanten samen voor een feest.

Nieuwe tijden in seks en liefde? Pas maar op met morbide fantasie die echt lijkt, voor je het weet kun je vijf jaar brommen

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond