Deel dit artikel
-

Ochtendgloren: ‘Yahoo veel goedkoper’

Het grote speculeren over de overnameprijs van Yahoo door Microsoft is begonnen, dus krijgt Jerry Yang het advies om de eer aan zichzelf te houden. De VS mogen binnenkort legaal al hun onze e-mail ‘heimelijk’ tappen, maar afrekenen van online seks vinden we verkeerd.

Met weblogs kunnen kranten speculeren, zoals over Yahoo en Microsoft op Dealbook van New York Times. Tegen welke prijs krijgt Microsoft Yahoo in handen? Icahn zou akkoord gaan met 30 dollar per aandeel. Maar de andere grootaandeelhouders willen meer richting de 33 dollar die Steve Ballmer bood gedurende de onderhandelingen.

Die aandeelhouders willen eigenlijk een akkoord over de prijs alvorens ze stemmen voor het nieuwe Yahoo-bestuur van Icahn op 1 augustus, en daarmee het huidige bestuur zijn congé geven. De onontkoombare analist Henri Blodget zet de ‘dromers’ over een hoge overnameprijs op hun plaats: de koers van Microsoft is sinds het eerste bod eind januari met 20 procent gedaald. Alle voorwaarden zijn verslechterd, dus zelfs die 30 dollar per aandeel kunnen de aandeelhouders van Yahoo op hun buikjes schrijven. Het bedrijf is veel minder waard geworden in het afgelopen halfjaar.

Alvast een dringend advies aan Jerry Yang: laat Yahoo los, pak je 2,3 miljard dollar en ga ervan genieten. Techblogger en professor Dan Farber trekt voor dit advies een parallel met een naamgenoot: de pokeraar Jerry Yang. Hij won de World Series of Poker in 2007 en nam ruim 8 miljoen dollar mee naar huis.

Eén van de vier adviezen van Yang voor pokeraars: leg je kaarten neer als dat nodig. Farber tegen de Yahoo-oprichter: tijd om te passen. De zaak is verloren. Ochtendgloren is geen adviseur, maar wil Yang de ellende ook besparen. Want we weten uit ervaring hoe deze dingen gaan. Tot 1 augustus zullen stuk voor stuk de grootaandeelhouders via The Wall Street Journal laten weten dat ze Jerry Yang en David Filo bedanken voor wat ze met Yahoo bereikt hebben, maar dat ze voor de hoofdprijs zullen gaan: de overname door Microsoft en daarmee de verzilvering van hun belegging in Yahoo. Alleen te lage beurskoersen kunnen Yang nog helpen.

BMG en Sony mogen samen

Een beroepshof in Luxemburg keurt de fusie tussen Sony Music en BMG goed. Dat is de uitkomst onder de streep. Het gaat om een oordeel van het Hof van Justitie (The European Court of Justice), de hoogste gerechtelijke instantie op Europees niveau.

De eerdere uitspraak van het Gerecht van eerste aanleg (‘Court of First Instance’) verworpen. Deze lagere rechtbank vernietigde een besluit van de Europese commissie om de fusie tussen de muziekmaatschappijen wel goed te keuren. In het vonnis krijgt de lagere rechtbank flink om de oren vanwege het niet behandelen van een aantal argumenten. De bezwaren tegen de fusie kwamen van muziekproducenten verenigd als ‘Impala’. Nu Bertelsmann met BMG uit de joint-venture wil stappen maakt de uitspraak in de praktijk niet zo veel meer uit.

Aftappen e-mail

Behalve voor de cynici die denken dat de VS al lang al ons e-mail en telefoonverkeer aftapt, is het besluit van de Senaat om de Afluisterwet ‘Fisa’ in de VS uit te breiden van groot belang. President Bush behaalde al een klinkende overwinning in het Congres met de uitbreiding van aftapmogelijkheden, maar in de Senaat leek meer verzet te rijzen.

George Bush zette er dus in de nadagen van zijn presidentschap nog even zelf de schouders onder, en met succes. De grootste uitbreiding van het aftappen sinds 30 jaar kwam glansrijk door de ‘Eerste Kamer’ in Washington: 69 versus 28 stemmen. Daarmee is de VS weer wat beter beschermd tegen terroristen, want daar is het om te doen. Gingen Bush en telefoniebedrijven eerder nog in de fout met stiekem tappen, onder de nieuwe wet zijn hinderpalen weggenomen.

iPhone apps

Volgens Cnet is het succes van de App Store
is het nadelig voor Facebook en sociale netten. Nu zoveel platforms open worden, ontstaat er meer en meer concurrentie tussen makers van applicaties voor verschillende platforms. De iPhone (zie recensie met reacties) zuigt programmeurs weg van OpenSocial.

Maar er is nog een reden: met de iPhone (en andere mobiele internettelefoons) kun je sneller geld verdienen dan op het web. Ontwikkeling op het web bevindt zich traditioneel in de ‘gratis’ sfeer op de pc. Met mobiel gaat traditioneel meer geld om, ook in applicaties als spelletjes.

En ook vaak uw mobieltje kwijt zodat u die met het vaste toestel moet bellen? Nu kunnen ook honden telefoons traceren. De staat Maryland heeft drie honden opgeleid om het smokkelen van telefoons in gevangenissen te voorkomen. Hier heeft dat geen zin, Holleeder zou ook de honden weten om te kopen.

Seks afrekenen voor de rechter

Nog wat AD-reclame en Telegraaf-reclame voor een rijtje wachtenden de eerste iPhones en het AD verhaalt apart van te kleine voorraden.

Belangrijker onderwerp: de Volkskrant toog naar de rechtszaak tegen ING van Virtual Access vanwege de weigering van de bank om nog online seks af te rekenen. De banken blijken ook samen te spannen om de pornobetalingen buiten de deur te houden. Reden voor de branche om ook de antikartelclub NMa wakker te schudden.

Aardig voorbeeld ‘Talk about the moon and think about te stars’: de Exploitanten van Eredivisie Live roemen de passie en liefde van de voetbalsupporters, maar ze zijn uit op hun portemonnees. En gaat een serie commentatoren mee, ook uit liefde en passie van voor de sport…

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond