Deel dit artikel
-

Grote aandeelhouder kiest kant Yahoo

Legg Mason Capital Management heeft vrijdag publiekelijk verklaard zich te scharen achter het huidige bestuur van Yahoo op de aandeelhoudersvergadering komende maand.

Het bedrijf heeft ongeveer 60,7 miljoen aandelen van Yahoo in handen, wat neerkomt op 4,4 procent van alle uitstaande aandelen.

Carl Icahn stelde laatst nog een alternatief bestuur voor om de onderhandelingen met Microsoft weer te openen. Het softwarebedrijf had laten weten niet meer te willen onderhandelen met het huidige bestuur.

In tegenstelling tot Icahn heeft Legg Mason Capital Management heeft laten weten nog wel in de kundigheid van het bestuur van Jerry Yang te geloven. Misschien wel dankzij de tegenzet van Yahoo in het welles-nietes-spelletje die weer de bekwaamheid van Icahn betwistte.

Onderussen voert Yahoo de strijd om de aandeelhouder op. Op de site is een quote van Icahn te lezen: “It’s hard to understand these technology companies.” De quote linkt door naar een pagina waar Icahn door de mangel wordt gehaald.

Ook is er een lijst van bedrijven waarvan Yahoo zegt dat Icahn hierbij betrokken was. Er wordt gewezen op het feit dat de aandelen van die bedrijven na de inmenging van de investeerder bijna allemaal zijn gedaald in prijs.

Verder worden de aandeelhouders op de pagina opgeroepen om te stemmen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond