Deel dit artikel
-

GravityZoo test ‘iTunes’ in de cloud

MediaZoo, een muziekbibliotheek in de cloud, is sinds vrijdag voor een beperkt aantal mensen te testen. Opvallend is dat MediaZoo geen gebruik maakt van een browser. Met de applicatie is de muziek van de gebruiker vanaf elke plek toegankelijk.

“Het is nu de beurt aan de gebruiker om vanuit ‘the cloud’ op een nieuwe manier naar muziek te kunnen luisteren”, zegt Marc Vrijhof, CEO en medeoprichter van GravityZoo.

De gebruiker download de GravityZoo Client, installeert dit en kan meteen aan de slag zodra de applicatie is opgestart. “Het is eigenlijk een soort iTunes, die lijkt op een desktopapplicatie maar dan online, waarmee je overal toegang hebt tot je muziek”, vertelt Mahdi Abdulrazak van GravityZoo.

De muziek van de gebruiker kan allemaal ingevoerd worden en daarmee vanaf elke plek weer opgevraagd worden. Dat is, als de muziekliefhebber een Windows besturingssysteem heeft. Voor andere besturing systemen zoals Mac, Linux en voor mobiele telefoons is de GravityZoo Client nog in ontwikkeling.

Ook is er de mogelijkheid om muziek te delen. Abdulrazak: “Net als gebeurt bij mensen thuis kan je ook hier vrienden uitnodigen, maximaal 5, om jouw muziek te komen luisteren.”

Het bedrijf hoopt alle applicaties toegankelijk te maken via alle aan het internet gekoppelde apparaten. Hiervoor is het GravityZoo Cloud Besturingssysteem ontwikkelt. Na 3 jaar bezig te zijn geweest met de ontwikkeling van dit OS is MediaZoo de eerste applicatie en online dienst op basis van GravityZoo Technologie.

Met cloud computing worden softwareapplicaties en -diensten verhuist van de computer naar gecentraliseerde datacentra waar ze weer beschikbaar worden gemaakt via het internet of, in dit geval, het OS van GravityZoo.

“We zijn nu in beta, er wordt nog veel toegevoegd, als bijvoorbeeld enkele sociale netwerkfuncties om leden de mogelijkheid te geven om onder meer op elkaar liedjes te reageren”, aldus Abdulrazak.

“Wij hopen ook de grootste bibliotheek van rechtenvrije muziek te worden. De gebruiker kan als hij dat wil zijn rechtenvrije muziek toevoegen aan ‘The Zoo’”, zegt Abdulrazak. Met MediaZoo kun je dus niet alleen je eigen online muziekbibliotheek bouwen maar ook deelnemen aan een gemeenschappelijk project. “De gebruiker kan hier zijn eigen vrije muziek delen met de rest, waarbij de verantwoordelijkheid bij de gebruiker ligt of de muziek vrij is.”

Op dit moment is MediaZoo nog gratis. Abdulrazak: “We bieden 1 gigabyte aan vrije ruimte aan. In de toekomst willen we hier een klein bedrag voor vragen, maar het moet we toegankelijk blijven voor een breed publiek.”

Bron foto: LaertesCTB (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

Henri

Goed gedaan Marc! Nu de rest nog…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond