Deel dit artikel
-

Nokia gaat rechtstreeks aan consumenten verkopen

Met de opening van de Nokia Online Shop realiseert de toestellenfabrikant het eerste directe verkoopkanaal tussen fabrikant en consument binnen de markt van de mobiele telefonie in Nederland.

Alle Nokia-producten voor de Nederlandse markt zijn in de webwinkel te vinden. Bijkomend voordeel is dat nieuwe toestellen eerder beschikbaar zijn via de webshop dan bij de offline retailkanalen.

Onder meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk en nog 5 Europese landen gingen Nederland voor met een lokale Nokia Online Shop.

Volgens Emile Blaak, algemeen directeur van Nokia Benelux, speelt de fabrikant met deze dienst in ‘op de behoefte van klanten om direct producten van Nokia te kunnen kopen’. "Met de Nokia Online Shop vergroten we onze service naar consumenten."

In de webwinkel is het alleen mogelijk om een los toestel te kopen. Voor het afsluiten van een abonnement is de consument genoodzaakt om verder te winkelen.

De omzet uit internet en software van Nokia steeg in 12 maanden met 42 procent tot 119 miljoen. Dat blijkt uit de financiële cijfers over het tweede kwartaal die Nokia deze maand nog in Helsinki presenteerde.

Het Finse Nokia opende eerder een downloadwinkel voor muziek en spelletjes, nam Plazes.com over en kocht een bedrijf dat software-ontwikkeling voor mobieltjes moet bespoedigen. Met die soort nieuwe diensten hopen de Finnen nieuwe bronnen van inkomsten aan te boren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond