Deel dit artikel
-

Google Maps neemt voetgangers bij de hand

Google wijst auto’s en andere voertuigen al de weg van a naar b. Maar ook voor voetgangers is het nu mogelijk om een routebeschrijving uit Google Maps te halen.

Het reisplan voor de wandelaar negeert onder meer eenrichtingsverkeer waar gemotoriseerd verkeer zich wel aan moet houden. Ook probeert Google Maps de loper de kortste route en, minder interessant voor Nederland, de minst heuvelachtige route voor te schotelen. Probeert, want de nieuwe dienst bevindt zich nog wel in een testfase.

De routebeschrijving voor de autoloze gebruiker is beschikbaar daar waar Google ook een routebeschrijving aanbiedt voor gemotoriseerd verkeer. In de stedelijke gebieden, zo meldt Google, werkt de dienst het beste.

Voor de grote steden in Nederland lijkt de nieuwe optie goed te functioneren. De straten met eenrichtingsverkeer worden genegeerd en ook daar waar auto’s bijvoorbeeld verplicht af moeten slaan naar links kan de voetganger zijn weg rechtdoor vervolgen. Hoewel Google in een enkel geval bij het kiezen voor de kortste route de plank nog misslaat.

Google erkent dat de database, waar de informatie voor de voetganger uit wordt gehaald, nog weinig data bevat over bijvoorbeeld trottoirs of speciale voetgangersoversteekplaatsen. Dit hoopt de zoekmachinegigant in de toekomst te verbeteren: “We zijn hard bezig om nieuwe data te verzamelen op dit gebied evenals een effectieve manier om de feedback van gebruikers binnen te halen.”

In Google Maps klikt de gebruiker bij de routebeschrijving niet ‘Auto’ maar de optie ‘Lopen’ aan. De gegeven route kan nog naar eigen inzicht worden aangepast door de lijn te verslepen. Berlijn naar Parijs is volgens Google een trektocht van 8 dagen en 20 uur. Met een klein omzwerving via Rotterdam hoeft de voetganger maar een klein dag extra uit te trekken: 9 dagen en 18 uur.

Bron foto: txd (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

TheNamelessOne

Mooi! Nu nog implementeren bij Google Maps op mijn iPhone 3G 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond