Deel dit artikel
-

Lost Boys keert terug naar winstgevendheid

De Nederlandse afdeling van webbouwer LBi, beter bekend als Lost Boys, schreef afgelopen kwartaal weer zwarte cijfers. Ook op concernniveau sloeg het resultaat om in nettowinst, van 2,8 miljoen euro.

Een kwartaal eerder dan verwacht boekte LBi in Nederland een positief resultaat. Hoeveel dat is, meldt het bedrijf niet in de zojuist gepresenteerde kwartaalcijfers.

LBi meldt dat de regio waar Nederland met Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Zwitserland en Spanje toe behoort een omzet boekte van 18,9 miljoen euro. Vergeleken met de periode april tot en met juni 2007 kan LBi een groei van 28,7 procent melden. Het bedrijfsresultaat bedroeg 2,6 miljoen, 6 ton meer dan vorig jaar.

Wanneer de activiteiten in Engeland, Amerika en Scandinavië ook worden meegerekend, komt de omzet uit op 42,6 miljoen euro. Dat is een stijging van 7,2 procent in een jaar tijd. Het bedrijfsresultaat groeide in die periode met 13 procent tot 6,2 miljoen.

Wanneer de cijfers op het niveau van halfjaren worden bekeken, blijkt dat het bedrijfsresultaat vergeleken met vorig jaar daalt, met 2,8 procent tot 9,7 miljoen.

In Engeland daalde de omzet met 23 procent tot 11,3 miljoen. In de VS stegen de opbrengsten juist met 64 procent tot 7,6 miljoen euro. Ook in Scandinavië is de trend een dalende. Met een daling van 12 procent kwam in dat gebied de omzet uit op 5 miljoen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Pieter

Petje af Lost Boys! En dat in een economisch zo zware tijd. De dalende omzet in de USA en UK zal wel voor en groot deel komen door de dalende dollar en pond lijkt me.

Marieke

(@Pieter). Zeker een felicitatie waard. Netjes!

henk

Het is na een kwartaal waarin je veel hebt afgeschreven en dus verlies hebt gedraaid, bijna vanzelfsprekend dat je winst maakt. Ik wacht dus nog liever een paar kwartalen voordat ik weer in LB.nl ga geloven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond