Deel dit artikel
-

Microsoft haalt bezem door internetdivisie

De overname van Yahoo gaat niet door, dus Microsoft reorganiseert zijn internettak. Een kop rolt en afdelingen worden opgesplitst om Yahoo en Google in te kunnen halen.

Microsoft hakt de Platforms & Services-divisie op in twee stukjes: Windows & Windows Live en Online Services. Het onderscheid tussen die twee is overigens niet bijzonder duidelijk omdat de Live-diensten als Search en Mail even goed online diensten zijn. Een heldere verantwoording geeft Ballmer echter niet voor juist deze stap.

De bazen van de nieuwe afdelingen rapporteren direct aan directievoorzitter Steve Ballmer. Een baas voor de afdeling Online Services is er nog niet. Microsoft zal binnen en buiten het bedrijf zoeken naar een passende kandidaat.

Kevin Johnson verlaat Microsoft en gaat bij netwerkfabrikant Juniper werken. Johnson was de baas van de online-divisie en verantwoordelijk voor de overnamepoging van Yahoo. Hoewel hij bijna 45 miljard dollar te besteden had, lukte het hem door hevig verzet van het Yahoo-bestuur niet om het internetbedrijf in te lijven.

Microsofts bestaande afdeling Online Services boekte over het vorige maand afgesloten boekjaar een omzet van 3,2 miljard dollar. De omzet uit nieuwe diensten als online advertenties, chat, MSN-portalen en zoeken, groeide in dat jaar met 32 procent.

Investeringen van honderden miljoenen dollars verdubbelden het operationeel verlies, maar wisten dus geen verdubbeling aan de kant van de opbrengsten te bewerkstelligen.

Bron foto: celebdu (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond