Deel dit artikel
-

TomTom schaakt topdesigner Apple

TomTom heeft Ken McAlpine, voormalig directeur van productontwikkeling bij Apple weten binnen te halen. Hij was bij Apple onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de iPhone, iPod Touch, de MacMini en AppleTV.

Als senior vice president productdesign wordt het Apple-talent bij TomTom verantwoordelijk voor productontwikkeling en gebruiksvriendelijkheid van de draagbare navigatiesystemen. Eén van zijn taken is het verzorgen van een consistente gebruikerservaring bij alle TomTom-platforms.

Met 27 jaar ervaring in productdesign voor de consument verlegt McAlpine nu zijn werkplek van de Apple-vestiging in Cupertino, Californië naar het kantoor van TomTom. Volgens Harold Goddijn, CEO van TomTom hoopt het bedrijf met de aantrekking van McAlpine te profiteren van zijn deskundigheid en ervaring.

Corinne Vigreux, één van de mede-oprichters van TomTom, vindt geen nieuw emplooi, maar weet wel promotie te maken. Zij wordt in haar nieuwe rol als managing directeur verantwoordelijk voor onder meer de retailactiviteiten, sales, marketing en hr.

En er vindt nog een verandering plaats in de  managementstructuur. Alex Batchelor word de nieuwe executive vice president marketing. Hij was eerder verantwoordelijk voor merken als Orange en Unilever. Tot voor kort werkt hij als marketingdirecteur bij Royal Mail Group.

Deel dit bericht

5 Reacties

Marieke

Zo, dat belooft wat! Je kunt straks dus gewoon met je TomTom door de PC hooftstraat lopen, als accessoire. Over 150 meter links bij Hermes…oeh ander idee….de ShopShop! Snel de weg naar jouw favoriete winkels.

pinobot

We krijgen dus witte Tom-Toms.

Leo

@Marieke:  Dat kan al. Je kunt wandelroutes naar NP's (POI's) volgen.

Ruth

@Pinobot: We krijgen dus eindelijk TomTom's die ergens op lijken…

Jan

"Topdesigner" is nogal overdreven. Bij Apple was hij "director of engineering", wat betekent dat hij leiding gaf aan de technische uitwerking van de ontwerpen. Niet zozeer een designer dus als wel een technicus.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond