Deel dit artikel
-

De Telegraaf lanceert applicatie voor Olympisch nieuws

Het laatste nieuws over de Olympische Spelen in Beijing is met één druk op de knop op de mobiele telefoon te bekijken. Telegraaf Media Nederland lanceert woensdag een nieuwe mobiele applicatie voor sportfanaten die graag op de hoogte gehouden worden.

De applicatie biedt niet alleen een overzicht van het laatste Olympische sportnieuws, maar houdt de gebruiker ook op de hoogte van de gouden medailles die Nederland wint. Na het aanzetten van de ‘Gouden Plak-alert’, ontvangt de eigenaar van het toestel direct een gratis sms-bericht bij goud voor Nederland.

Patrick Loppé, Channel Manager Mobiel van De Telegraaf verwacht dat er minimaal 25 duizend applicaties worden gedownload: "Dat lijkt me een haalbaar aantal als je het vergelijkt met soortgelijke applicaties die de ontwikkelaar Service2Media eerder heeft gemaakt. Het is natuurlijk nog wel vrij nieuw." In eerdere jaren gaven de Olympische Spelen ook al een stimulans aan nieuwe technische ontwikkelingen.

De applicatie geeft ook een overzicht van het complete programma. De gebruiker kan per sport kijken wat het programma is van de dag zelf, maar ook het chronologisch overzicht opvragen. Ook de actuele medaillespiegel zit in de applicatie, zowel internationaal als voor Nederland.

De meerwaarde van de applicatie boven de mobiele site van De Telegraaf is volgens Loppé dat de gebruiker sneller bij de gewenste informatie is. Met een button wordt de applicatie direct opgestart. "Je kan met een applicatie de informatie ook iets mooier brengen, bij bijvoorbeeld de medaillespiegel of door meer met foto’s te werken."

De applicatie werd ontwikkeld voor Aquarius, de officiële sportdrank van de Olympische Spelen.

Bron foto: http2007 (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan den Hollander

Alleen jammer dat de Blackberry niet wordt ondersteund

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond