Deel dit artikel
-

Verwarring rond nieuwe e-mail dienst van Google

Google gaat e-mail aanbieden met een opslagruimte van maar liefst 1 gigabyte. Tenminste daar lijkt het op. Niet iedereen is overtuigd. Gaat het niet gewoon om een 1 april-grap? “De man achter Gmail moest miljoenen M&M's eten voordat hij Google's email dienst het levenslicht zag,” schrijven de Google oprichters in een persbericht waarin de geboorte van Gmail wordt aangekondigd.

Marc Duijndam van Google Nederland bezweert dat de nieuwe email-dienst van Google geen 1 april-grap is. “Ik geef toe dat het persbericht een beetje jolig is opgesteld, maar ik kan je verzekeren dat het niet om een grap gaat,” zo laat de directeur van Google Nederland in een reactie weten.

De opslagruimte die Google biedt, is maar liefst is 100 keer zoveel als Yahoo en Hotmail. Google's nieuwe e-mail dienstgelanceerd onder de naam Gmail. “Dat is wel erg veel ja, maar het mooie aan Gmail is dat je nu search en mail kan combineren. En dat is natuurlijk fantastisch,” zegt Duijndam. E-mail en 'search' gelden momenteel als de twee killer applicaties op het internet.

Een van de nieuwigheden van de e-mail dienst van Google is dat de gebruikers van Gmail makkelijk kunnen zoeken in hun digitale post en toegevoegde documenten (attachments). Daarnaast wil Google zijn klanten meer opslagcapaciteit bieden zodat mensen hun mail altijd moeten kunnen bewaren”. 

Om de e-mail dienst te bekostigen gaat Google Adsense zijn advertentieprogramma AdWords integreren in Gmail. Internetters die hun mail ophalen, zien tekstgebaseerde advertenties op hun mailpagina.

Het besluit van Google om ook e-mail aan te gaan bieden is niet erg verrassend. Er werd al langer op gespeculeerd. De specificaties zijn dat wel. Overigens waren de 1 april-grappen op internet gisteren niet van de lucht. Zo wist een site te melden dat Microsoft een bod heeft gedaan op zoekportaal Yahoo.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond