Deel dit artikel
-

Geen openstellingsverplichting kleine kabelaars

De OPTA legt de kleinere kabelbedrijven geen verplichtingen op. Anders dan UPC en Ziggo hoeven CAIW en Delta geen toegang aan derden te verschaffen.

Dat blijkt uit de gisteravond gepubliceerde marktbesluiten over Delta (pdf) en CAIW (Pdf). Over nog kleinere kabelbedrijven en CAI leveranciers, waaronder Kabel Noord, REKAM en Cogas KTMO, doet de OPTA helemaal geen uitspraak.

De OPTA doet wel een beroep op beide kabelaars om ook hun netwerk open te stellen en dus waar nodig als groothandel te fungeren. Het marktaandeel van CAIW en Delta op de retailmarkt in die gebieden waar deze bedrijven actief zijn is volgens OPTA weliswaar 80 tot 90 procent, maar zal verder dalen.

Dat ligt anders bij Ziggo en UPC, die gezamenlijk 81 procent marktaandeel hebben. In hun positie komt volgens de telecomwaakhond geen verandering, in elk geval waar het televisie betreft.

Kabelaar CAIW uit Naaldwijk (52,99 miljoen euro omzet in 2007) biedt radio, televisie, internet en telefonie aan over de kabel in de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Schiedam, Maassluis, Aalsmeer, Uithoorn, IJsselstein, Lopik (kern Benschop), Halderberge (kern Oudenbosch), Den Haag (wijk Wateringse Veld), Utrechtse Heuvelrug (kern Doorn), Hilvarenbeek en Midden-Holland (Gouda en omgeving).

Delta bedient uitsluitend de markt in Zeeland, en levert daar ook stroom en gas.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ewout

Dit is natuurlijk weer de rijnste onzin. Of je besluit dat iedereen zijn netwerk moet openstellen of je besluit dat niemand zijn netwerk hoeft open te stellen. Het is natuurlijk soort van discriminatie om grote bedrijven wel te verplichten en kleinere bedrijven die dezelfde business uitvoeren niet te verplichten. Ik zeg "all or nothing".

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond