Deel dit artikel
-

Veronica steekt geld in Cloudspeakers

Veronica Holding investeert in Cloudspeakers, een Nederlandse site die automatisch audio, videoclips en recensies van muzieksites verzamelt. Het is de tweede investering in een jong internetbedrijf in korte tijd voor Veronica Holding.

Welk bedrag er met de investering is gemoeid, werd donderdag niet bekendgemaakt. Cloudspeakers is gespecialiseerd in het aggregeren van legale mp3’s, videoclips en recensies van muzieksites.

Gebruikers maken een profiel aan met hun favoriete artiesten en krijgen daarna automatische updates via e-mail of rss-feeds als er nieuw materiaal van hun geliefde bands online verschijnt. Cloudspeakers maakt het sinds kort ook mogelijk widgets met audio of video op externe sites te zetten.

Kink FM

Veronica ziet in de site een koppeling met zijn radiostation Kink FM en een versterking van zijn rol op het gebied van online muziek. Volgens algemeen directeur Guido van Nispen van Veronica Holding weten de ontwikkelaars van Cloudspeakers ‘hoe je met een muziekwebsite geld kunt verdienen’. Cloudspeakers wil verdienen aan sponsoring van muziekwidgets en wil labels, festivals en portals laten betalen voor speciaal gemaakte widgets. Tweelingbroers Chris en Adriaan Bol, die werken voor sportstatistiekenbedrijf Infostrada Sports, startten de site eind 2007.

Met het geld gaat Cloudspeakers onder meer een functie voor automatische aanbevelingen bouwen waarmee de gebruiker suggesties krijgt over bands die hij op basis van zijn profiel ook goed zou kunnen vinden. Ook wordt gewerkt aan de integratie van een concertagenda in de site, waardoor gebruikers persoonlijke concerttips kunnen krijgen.

Gespod en Wakoopa

In juni deed Veronica ook al een investering in Gespod.nl, een platform voor audio- en videopodcasts, waarmee Veronica wil experimenteren met on-demand media.

Veronica Holding trad in februari toe tot investerings- en stimuleringsfonds Dutch Creative Industry Fund, dat onder meer investeerde in startende bedrijven als Wakoopa en Bliin.

(foto: elsie)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond