Deel dit artikel
-

Portal moet een einde maken aan applicatiechaos

Sport2Mobile biedt een overzicht van handige applicaties voor de sportminnende internetter. De gebruiker hoeft niet meer eindeloos te speuren naar de beschikbare apps, de portal voor applicaties verzamelt de verschillende sportwidgets en brengt deze weer samen in een enkele applicatie voor de mobiele telefoon.

Sport2Mobile is een combinatie van een mobiele applicatie, een mobiele site en een gewone site. Waarbij de laatste de thuisbasis is. Sportfanaten kunnen zich sinds vandaag aanmelden om toegang te krijgen tot de Sport2Mobile-applicatie op hun mobiele telefoon. Op de gewone website kan de gebruiker aangeven welke van de beschikbare mobiele widgets hij graag in zijn portal-applicatie wil hebben. "Wat mensen in de applicatie willen zetten, dat managen ze via de website. De gebruiker kan zijn diensten zelf kiezen", verduidelijkt Adri Ulfman, de initiatiefnemer van Sport2Mobile.

De portal-applicatie is een combinatie van allerlei praktische zaken en richt zich op de sportdoelgroep. Als eerste is er nieuws, radio en video waarbij bijvoorbeeld de applicatie van Sport1 videodownloads heeft op het gebied van sport. Daarnaast zijn er widgets met betrekking tot mobiliteit zoals weer, verkeer en parkeren (betalen met de mobiele telefoon via Yellowbrick). En als derde is er een categorie van sociale mobiele widgets als Hyves en bijvoorbeeld Twitter.

Marktplaats voor mobiele applicaties

"Het is een marktplaats waar al een aantal kraampjes staan, maar enkele anderen worden nog opgebouwd. De bezoekers komen ondertussen wel langzaam binnendruppelen. De markt van mobiel internet is natuurlijk nog geen gearriveerde sector. Het is nog in ontwikkeling, maar het komt er wel aan", verwoordt Ulfman het concept. "Ik hoop in 3 maanden ergens tussen de 10.000 en 15.000 gebruikers te hebben. Dan ben ik een gelukkig mens."

Emporium, het bedrijf achter het concept, hoopt uiteindelijk de applicaties ook te kunnen integreren. "Zodat we in samenwerking met de betrokken partijen bijvoorbeeld bij een route van a naar b meteen de informatie kunnen geven over het weer én het verkeer", aldus Ulfman.

Het gebruik van de portal is gratis. De meeste applicaties zijn zonder kosten te gebruiken, maar een aantal als bijvoorbeeld Tunin.FM, en de routeplanner van Falk niet. Het gebruik van de Sport2Mobile portal-applicatie is wel gratis.

Groeiende sector

De applicatie richt zich op alle sporters. Ulfman: "Bij de KNVB zijn relatief veel jonge mensen lid. Daar zal de acceptatie sneller zijn. De Nederlandse biljartbond, dat zal een ander verhaal zijn. De markt is natuurlijk nog in opbouw." Uiteindelijk hoopt Emporium ook applicaties aan te kunnen bieden die gericht zijn op de verschillende subdoelgroepen.

Sport2Mobile werkt samen met de Nationale Sportpas van  het NOC*NSF. Via deze samenwerking kan Sport2Mobile de Nederlandse ook voordeel bieden.

Aanbieders van diensten en producten kunnen zo via Sport2Mobile consumenten bereiken en extra transacties realiseren. Het verdienmodel is dan ook gebaseerd op de vergoeding die Emporium hiervoor krijgt. Via alerts (sms/ mms) kunnen zaken zoals last minute, actuele en adhoc aanbiedingen en veilingen worden gecommuniceerd naar de gebruikers. Via aanbiedingen per email worden specifieke promoties gepresenteerd. Sport2Mobile werkt met een marketing vergoeding in combinatie met een afdracht per verkoop.

Emporium ziet wel brood in het concept. "We willen hierna een platform voor entertainment en cultuur lanceren. Dat is in samenwerking met het CJP, waarbij de lancering in de derde week van september plaats moet vinden. Qua structuur is het een kopie van Sport2Mobile, de content en de look & feel is anders", aldus Ulfman.

Deel dit bericht

3 Reacties

JeroenH

Probeert Emerce de apps waar ze over schrijft ook wel eens uit? Ik heb hem net gedownload op de N95, maar het werkt voor geen meter. Eerst een irritante welkomstboodschap over de speakers, dan allerhande foutmeldingen en problemen. Als er dan eindelijk iets tevoorschijn komt is het een lijst van onduidelijke icons (die niks met sport te maken lijken hebben). Verder kom je niet, want als je er op klik kun je wachten tot je een ons weegt. Misschien dat er iemand over heeft nagedacht, maar dan toch niet al te lang.

iPhoneclub

Wij hebben Sport2Mobile ook geprobeerd op een iPhone en een HTC Touch Diamond. De iPhone blijkt bij nader inzien niet te worden ondersteund, dus dat kan ik ze niet aanrekenen. Maar handmatige aanmelding via de website werkt evenmin.

Marco

Hier op mijn N95 werkt ie wel. Snap niet wat dit met sport te maken heeft. Wel leuk als startportal…. maar wil natuurlijk wel mn eigen sites kunnen toevoegen.  Naast ondersteuning lijkt een usabilitytest geen overbodige luxe…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond