Deel dit artikel
-

Amsterdam domineert Technology Fast 50

Deloitte heeft de namen van de Technology Fast 50 bekend gemaakt. Van de 50 genomineerden komt bijna de helft uit de provincie Noord-Holland. Vooral bedrijven uit Amsterdam stuwen dit aantal op. In totaal zijn er 13 technologiebedrijven uit de hoofdstad genomineerd.

Onder de Amsterdamse bedrijven bevinden zich onder meer Albumprinter, Mirabeau en M4N.

Van de andere provincies dragen ook Zuid-Holland, Utrecht en Overijssel hun steentje bij met elk 5 genomineerden. Enschede, een stad waar de Universiteit een flinke stempel op de technologische ontwikkelingen drukt, levert 4 namen voor de lijst met snelgroeiende technologiebedrijven.

Eén van de bedrijven uit Enschede is Xsens Technologies, onder meer bekend van het Moven-pak waarmee menselijke bewegingen worden vastgelegd, voor gebruik bij films in Hollywood en in games.

Speciale award

De ranking op basis van omzetgroei wordt bekend gemaakt tijdens de Award Ceremony op 9 oktober Zaandam. Elk jaar wordt er een speciale Award uitgereikt aan het bedrijf, dat het meeste aantal jaren in de Fast 50 ranking voorkomt: de Sustainable Grower.

De bedrijven op de lijst moeten voldoen aan een aantal criteria. Uiteindelijk worden de technologiebedrijven onderling vergeleken op basis van percentuele omzetgroei in de voorgaande vijf jaren. Jongere organisaties dingen mee in de categorie Rising Star.

Zakelijke exposure

Eén van de genomineerden is Greetz. De directeur van dat bedrijf, Johan van Vulpen, verwacht op z’n minst in de top 10 te eindigen met een percentuele omzet groei die in de duizenden loopt: "Het is een bevestiging van de ontwikkeling die we doormaken en het zorgt voor zakelijke exposure. Voor de zakelijke relaties en investeerders is het leuk, maar voor de consument zal het niet interessant zijn."

Het is de eerste keer dat Greetz meedoet. "We horen er zo langzamerhand ook wel in thuis", aldus Van Vulpen. Eerder dong het bedrijf wel mee naar een prijs in de categorie Rising Star.

Omzetgroei

De winnaar van vorig jaar, ISM, die een omzetgroei wist te behalen van 3542 procent in 5 jaar, ontbreekt dit jaar op de lijst. Ook de nummer 2 van 2007, Hotels.nl, keert niet meer terug. TTY Internet Solutions, die vorig jaar de derde plek wist te bemachtigen, heeft dit jaar wel weer een plek op de lijst van genomineerden weten te veroveren.

Op de lijst komen 4 bedrijven uit Noord-Brabant voor. Ook Gelderland (3), Groningen (2) en Limburg (1) zijn present.

Bron foto: waffler (CC)

Deel dit bericht

4 Reacties

Victor

Huh, waarom ontbreekt de winnaar van vorig jaar dan? Als je in 2007 een prijs krijgt voor de afgelopen vijf jaar (2002 t/m 2006), dan lijkt het mij zo vreemd dat je een jaar later ineens niet meer bij de top 50 zit.  Dat

Jack B

Wellicht heeft die zich gewoon niet nog eens ingeschreven.

Bob

Dat is niet zo gek, het gaat om het percentage groei. Als jij 5 jaar geleden heel weinig omzetten en 5 jaar laten heel veel. Dan is dat percentage groei gemeten over 5 jaar natuurlijk heel fors. Als jij in jaar 6 nog 50% bent gegroeid tov jaar 5, maar in jaar 2 tov van jaar 1 1000% dan is je overal groei natuurlijk lager, dus val je uit de top50

Dirk Jan

Kanttekening is natuurlijk dat je plaats in de fast50 wel heel afhankelijk is van je omzet in je startjaar. Als je in het eerste jaar 50 k omzet en dan in 5 jaar een groei doormaakt naar 1 miljoen ben je geweldig bezig voor de Fast50. De startende ondernemer die in zijn 1e jaar 1 miljoen realiseert en doorgroeit naar 5 miljoen komt waarschijnlijk niet in de lijst voor.. Daarom is deze lijst leuk, maar niet enorm maatgevend. Behalve de sustainable growth prijs, dat zijn natuurlijk wel echt positieve uitschieters..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond