Deel dit artikel
-

Yahoo lijkt maar geen sociaal netwerksucces te vinden

Yahoo trekt de stekker uit Yahoo Mash. Het sociale netwerk dat vorig jaar werd gelanceerd blijft nog tot eind september in de lucht.

Leden van het online sociale netwerk kregen deze week een e-mail waarin ze werd verteld dat er een einde aan de dienst komt. Gebruikers van Mash worden geadviseerd om de content van profielen die ze willen bewaren op te slaan. Na september zijn de persoonlijke pagina’s niet meer te vinden op het web.

Het initiatief van Yahoo is nooit echt van de grond gekomen. Mash had een antwoord moeten zijn op Facebook, maar is in zijn korte bestaan nooit de bètafase ontgroeid.

Op Valleywag is een overzicht te zien van de pogingen die Yahoo heeft ondernomen om een grote rol in te nemen op de markt van sociale netwerken.

Zo is er Yahoo 360, een sociale blogdienst, die misschien nog niet opgeheven is, maar wel kampt met gebrek aan belangstelling van gebruikers. Facebook moest er aan geloven toen Yahoo de populaire netwerksite over wilde nemen. Met een aanbod van 1 miljard dollar was de deal in 2006 bijna rond, tot de toenmalige CEO van Yahoo de overnameprijs verminderde. De oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, blies de deal af.

Yahoo richtte zich vervolgens op Bebo, maar ook die deal is nooit rond gekomen. AOL kocht dit netwerk eerder dit jaar voor 850 miljoen dollar.

Als laatste was er een op LinkedIn lijkend initiatief van Yahoo, Kickstart. De site, gericht op pas afgestudeerde hoger opgeleiden werd begin dit jaar opgericht, maar kan tot nu toe ook op weinig belangstelling rekenen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Alex van Herwijnen

Yahoo! is wel in meer dingen niet goed, zie het bod van Microsoft, eerder dit jaar. Het bod was uitmuntend, veel meer dan wat Yahoo! op dat moment waard was, en toch weigerden ze. Ik denk dat Yahoo! op de Microsoft-vlag meer kans op voortbestaan heeft dan zelfstandig… ze zijn groot geweest maar die tijd is over. Tegenwoordig is het vooral Google wat hip is, en Microsoft doet stevig mee met Windows Live, Live Mesh, etc.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond