Deel dit artikel
-

Muziekapplicatie legt lot in handen van gebruikers

Het Nederlandse GravityZoo handigt het project MediaZoo, een soort iTunes in de cloud, over aan haar community. De muziekbibliotheek-applicatie wordt Open Source.

MediaZoo maakt geen gebruik van een browser, maar is een online applicatie die de muziek van de gebruiker vanaf elke plek toegankelijk maakt. De dienst is nog in de bètafase, maar het team is ondertussen druk bezig om de ongeveer 10.000 regels code op te schonen en deze binnen enkele maanden openbaar te maken.

Met de online applicatie hebben gebruikers overal toegang tot hun muziek. MediaZoo biedt een aantal functionaliteiten waaronder het uploaden van muziek, maar ook het afspelen en delen (met een beperkt aantal vrienden) van liedjes.

Gebruikers voegen features toe

Als MediaZoo eenmaal is overhandigd aan het publiek, dan is het aan de gebruikers om te bepalen welke features worden toegevoegd. Te denken valt aan netwerkmogelijkheden als profielen, bericht- en commentaarsystemen, maar ook een intelligent aanbevelingssysteem van muzieknummers zou het project niet misstaan.

De dienst hoopt de grootste bibliotheek van rechtenvrije muziek te worden. De gebruiker kan als hij dat wil zijn rechtenvrije muziek toevoegen aan ‘The Zoo’. Een betaal- of doneersystemen waarmee gebruikers muzikanten kunnen ondersteunen, is een ander voorbeeld van een mogelijke feature die door de gemeenschap kan worden ontwikkeld.

Bètatesters

Met de vele ontwikkelaars onder de bètatesters moet dat volgens het bedrijf achter de applicatie allemaal geen probleem zijn.

GravityZoo, het bedrijf achter de applicatie, wil aan de buitenwereld laten zien hoe de techniek werkt. De gemeenschap ‘kan aan de slag met de code en invloed uitoefenen’. Uiteindelijk moet de gebruiker bepalen hoe MediaZoo er uit moet zien.

Vertalen

Ondertussen is MediaZoo Language Localisation, een subproject van het MediaZoo Open Source-project al van start gegaan. Hiermee moet de dienst in verschillende talen beschikbaar komen.

Om dit Open Source-project te ondersteunen komt ook het GravityZoo Cloud besturingsysteem beschikbaar voor andere hostingbedrijven. Het bedrijf hoopt alle applicaties toegankelijk te maken via alle aan het internet gekoppelde apparaten. Hiervoor is het GravityZoo Cloud Besturingssysteem ontwikkeld. Na drie jaar bezig te zijn geweest met de ontwikkeling van dit OS was MediaZoo de eerste applicatie en online dienst op basis van GravityZoo Technologie.

Met cloud computing worden softwareapplicaties en -diensten verhuisd van de computer naar gecentraliseerde datacentra waar ze weer beschikbaar worden gemaakt via het internet of, in dit geval, het OS van GravityZoo.

Bron foto: Orange_Beard (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond