Deel dit artikel
-

Yahoo-aandeel op laagste punt in jaren

Het aandeel Yahoo is gezakt naar een dieptepunt. Met een magere 17,75 dollar per aandeel is dit de laagste prijs sinds oktober 2003.

De Associated Press stipt vrijdag aan dat de marktwaarde van Yahoo hiermee ongeveer 13 miljard dollar lager ligt dan wat Microsoft ooit op tafel had willen leggen voor de overname van het bedrijf.

De huidige prijs is net iets meer dan de helft van wat Microsoft ooit bood tijdens de overname van Yahoo. Het overnamebod van Microsoft op Yahoo van 47,5 miljard dollar, of 33 dollar per aandeel werd door Yahoo afgewezen die minstens 37 dollar per aandeel wilde.

Ondanks de aanhoudende wrevel over de mislukte fusie met Microsoft schaarden de aandeelhouders van Yahoo zich in augustus wel achter het voltallige bestuur tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Yahoo hoopt nog steeds op een boost door een samenwerking met rivaal Google. Er zijn plannen om te beginnen met de verkoop van advertenties naast de zoekresultaten van Yahoo. Volgens het bedrijf zal de samenwerking met Google hierin een impuls geven aan de jaarlijke inkomsten met maar liefst 800 miljoen dollar.

Deze overeenkomst voor zoekreclame tussen Google en Yahoo moet ondertussen nog door de antitrustwetgeving komen. Het American Antitrust Institute heeft een serie kritische vragen gesteld over de samenwerking tussen Yahoo en Google.

Het aandeel Yahoo is ondertussen alweer iets gestegen met 1,86 procent naar 18,08 dollar per aandeel.

Bron foto: Yodel Anecdotal (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond