Deel dit artikel
-

Docenten in de minderheid bij online taalinstituut

Goed opgeleide docenten zijn schaars. Online taalinstituut Myngle kent bijna negen maanden na de lancering in december veel gebruikers, maar laat op de site nog maar twintig procent van de 1.500 docenten zien die zich hebben aangemeld.

De maand dat Myngle, de online handelsplaats voor taallessen, van start ging, schreven zich 4 duizend gebruikers in. In maart klom dat aantal op naar 10 duizend gebruikers. Nu, bijna negen maanden na het begin staat de teller op meer dan 21 duizend gebruikers uit 120 landen. Het aantal actieve gebruikers, daar worden geen uitspraken over gedaan, maar mede-oprichter Egbert van Keulen verklapt nog wel dat het aantal actieve gebruikers percentueel gezien meer is dan bij eBay.

Van de 21 duizend gebruikers die zich hebben aangemeld zijn 1.500 docent. Hiervan is slechts twintig procent terug te vinden in het cursusaanbod op de site. Van Keulen: "De anderen zijn nog niet goedgekeurd om zich aan te bieden aan de studenten. Sommigen hebben nog geen goed profiel of lesmateriaal. Die docenten proberen we op te voeden."

Nachtelijke uren

Overigens zijn vooral de longtailtalen populair. Van Keulen: "Je kan overal wel Engels leren, maar Swahili, dat is toch lastiger. Online is dan een goed toevluchtsoord." Dat de site nog niet alle gebruikers kan bedienen wordt duidelijk wanneer er gezocht wordt naar een Indonesische taalcursus. Met maar één docent, die beschikbaar is tijdens Nederlandse werkuren, en vooral in de vroege nachtelijke uurtjes lijkt het tijdsverschil toch nog een drempel op te werpen.

Van de 40 talen die worden aangeboden is er inderdaad genoeg keuze uit die zogenoemde longtailtalen als bijvoorbeeld Hindi, Punjabi en Sanskrit. Zelfs Esperanto wordt aangeboden. Al ontbreekt één longtailtaal nog in de lijst: Klingon.

Consultatie

De docenten die al wel getoond worden geven les in één van de 40 aangeboden talen. "Veel leraren leiden we eerst op. We hebben mensen in dienst, die onze educational department vormen. Naast het Myngle-keurmerk, geven zij ook consultatiesessies. Vaak zijn docenten nog niet bekend met online lesgeven", aldus Van Keulen. Myngle wil kwaliteit kunnen leveren zo verklaart Van Keulen de beslissing om docenten mondjesmaat toe te laten.

Het geld dat voortkwam uit een eerste financieringsronde in maart is gebruikt om een nieuwe site te bouwen. Om de service die Myngle aanbiedt naar een kwalitatief hoger plan te tillen wordt maandag ook een nieuw virtueel klaslokaal gelanceerd. Met deze virtuele ruimte wordt het mogelijk om de desktop te delen en zijn er tekentools toegevoegd waarmee zowel de cursist als de docent kunnen tekenen als schrijven. "Er kunnen nu ook meerdere mensen in het digitale klaslokaal, voorheen was dit niet mogelijk. Toen was alleen Skype geïntegreerd en was er de optie om een Powerpoint-slide te tonen." De nieuwe virtuele omgeving moet de lessen interactiever maken. "De leraar vindt het allemaal leuk en aardig, maar die wil ook een keer een stuk van de krant behandelen. Dan is het handig als je de desktop kan delen."

Gas geven met de marketing

Het geld uit een tweede financieringsronde, die in het begin van het nieuwe jaar moet zijn afgerond, wordt pas gestoken in marketing. Myngle wil eerst de basis stevig hebben voor het bedrijf zich richt op de marketing. "De site is wel zo ingericht om het viraal op gang te laten komen, maar eerst willen we de site optimaliseren, het whiteboard finetunen en dan pas gaan we gas geven met marketing" zegt Van Keulen. Zonder al te veel aan marketing te doen schommelt het aantal unieke bezoekers al wel tussen de 2.500 en 3.000 per dag, met uitschieters naar 5.000 per dag.

Ondertussen moet de mond tot mond-reclame zijn werk doen. Van Keulen: "Dat kost niks. De power of many, daar proberen wij gebruik van te maken. Marktplaats is zo ook groot geworden. Ik ken weinig grote bedrijven die mond tot mond-reclame in hun marketingbudget hebben staan. Bij ons wel. Je kan het zo inrichten dat je dat aspect stimuleert. Een introductieabonnement kan een gebruiker weer doorsturen, wanneer iemand zich daarmee aanmeldt, dan krijg de doorgever er wat voor terug. dat geldt zowel voor de docenten als de cursisten."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond