Deel dit artikel
-

Veronica samen met Keeno in dvd-verhuur

Veronica Digitaal en online dvd-verhuurder Keeno gaan samen dvd's verhuren via de Veronica website. Gebaseerd op de zeer uitgebreide filmcontent op de Veronica site (recensies, acteurs en regisseursinformatie) is er bij de films door Keeno een verhuur-button toegevoegd.

De gehuurde dvd’s worden gratis per post thuisbezorgd en gaan eenvoudig via de brievenbus retour. De gerenommeerde filmrecensies van Veronica blijven bepalend, Keeno voegt haar filmdatabase, techniek en logistiek toe aan het proces.

Volgens Jeroen Verkroost, de directeur van Veronica Digitaal, was hij dermate onder de indruk van de eenvoud en de snelheid van Keeno dat hij graag met het bedrijf wilde samenwerken. “Veronica en Keeno bieden de bezoeker een prima nieuwe service waarbij simpel de op de site getoonde films online gehuurd kunnen worden. Keeno heeft al bewezen dit technisch en logistiek uitstekend aan te kunnen,” zegt Verkroost.

Oscar van Dijk, de directeur van Keeno: “Voor ons is Veronica een goede partner, omdat ze beschikken over hoogwaardige filmcontent, een goede technische achtergrond en natuurlijk een prima naam. Veronica is al jaren een autoriteit op het gebied van film, dus wij denken samen met Veronica precies in de goede doelgroep te zitten.”

Het concept van Keeno en Veronica Digitaal is simpel. Vanachter de PC kan de pc-gebruiker zijn favoriete films zoeken en bestellen, deze per TPG post thuisbezorgd krijgen en ze na het kijken in een portvrije enveloppe retourneren.

Volgens Verkroost sluit het assortiment van Keeno goed aan goed bij het aanbod Veronica Digitaal en is het ruimer dan in de gemiddelde videotheek. “Onze bezoekers zijn gewend online te communiceren en zijn gek op films. Het is dus nu nog maar een extra click om de films via de site van Veronica Digitaal in huis te krijgen.”

Veronica en Keeno zullen in hun samenwerking ook inhaken op thema’s als “Meimaand, Veronica Filmmaand” en acties waarin prijzenpakketten worden weggegeven. Oscar van Dijk: “Keeno biedt de Veronica community, de ID-members extra informatie, extra voordelen en prijzenpakketten”

Huren via Veronica is volgens de twee eenvoudig. Na inschrijving als abonnee kan men voor een vast bedrag per maand (vanaf 9,95 euro) via het internet zoveel dvd’s huren als men wil. Op de huurlijst zijn de wensen aan te geven, waarna Keeno de dvd’s per post naar het adres stuurt.

Na het bekijken van de film(s) wordt de dvd in de (portvrije) enveloppe retour gestuurd, waarna Keeno de volgende beschikbare titel van de huurlijst stuurt. De dvd’s kan men zo lang in huis houden als gewenst, Keeno rekent geen boetes als de films te laat worden teruggestuurd.

Het concept van Keeno lijkt daarme als twee druppels water op dat van dvd-verhuurder Emmy's dat op soortgelijke wijze dvd's verhuurt via internet. Alleen de prijsstelling van Emmy's is iets anders.

Ook Emmy's heeft sinds kort een samenwerking met een mediapartner. Dat is De Telegraaf. Wie op de site van De Telegraaf kijkt ziet een button van Emmy's staan. Wie daarop klikt, komt op de site van Emmy's terecht.

Daarvoor hebben De Telegraaf en Emmy's een overeenkomst gesloten. Daarbij gaat het om revenue-sharing (het delen van de omzet). Voor iedere klant die De Telegraaf aanlevert, krijg het mediabedrijf een 'kickback fee' van Emmy's. Volgens Ivar Gribnau van Emmy's zitten er de komende maanden nog een aantal van dat soort media-partnersships “aan te komen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond