Deel dit artikel
-

Touchscreens nieuw tijdperk in UI-ontwerp

Nintendo’s Wii, Apples iPhone en Microsofts Surface luiden een nieuw tijdperk voor interface-ontwerp in.

Die boodschap bracht UI-goeroe Dan Saffer vorige week in New York op de Web 2.0 Expo en op een bijeenkomst van interactief bureau R/GA en de Interaction Design Association (IxDA).

Dan Saffer heeft een boek te promoten. Interactive Gestures: Designing Gestural Interfaces verschijnt in november bij uitgever O’Reilly, de organisator van de Web 2.0 Expo. De interactieontwerper diende afgelopen zomer zijn ontslag in bij consultancy Adaptive Path om voor zichzelf te beginnen met Kicker Studio.

Goedkopere touchscreens en sensoren en krachtiger processors vereisen volgens Saffer een nieuwe benadering van interactie-ontwerp. “We gaan een periode in zoals het web was van 1995 to 1998”, zegt Saffer.

“Men begint nu pas uit zoeken waar de technologie goed voor is. Er zullen veel producten uitkomen die touchscreens toepassen waar het eigenlijk niet moet, maar we zullen ook toepassingen ontdekken die niemand zag aankomen.”

Saffer liet in zijn presentatie video van Microsofts onderzoeksproject Sphere zien, een globe als touchscreen. Bill Gates praat al sinds de jaren negentig over meer organische interfaces. Afgelopen mei demonstreerde Microsoft op zijn CEO Summit een TouchWall. De interactieve tafel Surface is sinds kort commercieel beschikbaar.

In de consumentenmarkt nam Apple met de iPhone echter een voorsprong. Volgens Saffer gaat het gerucht dat Apple volgende maand tablet Macs met dezelfde touchscreen-technologie als in de iPhone zal onthullen.

Bron foto: Peter Verkooijen (C)

Deel dit bericht

1 Reactie

Dom

Apple een voorsprong? Wat dacht je van TomTom?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond