Deel dit artikel
-

Service2Media is rijzende ster Fast 50

Service2Media gaat er dit jaar vandoor met de Rising Star Award. De verkiezing, onderdeel van de Deloitte Technology Fast 50, is in het leven geroepen voor de jonkies, bedrijven jonger dan vijf jaar.

Negen andere bedrijven moesten Service2Media, ontwikkelaar van mobiele software en verantwoordelijk voor onder meer de mobiele site van de Telegraaf en een applicatie voor Olympisch nieuws, voor laten gaan. IASO Backup Technology, leverancier van online backup service en software en CosmicNavigation, dat navigatie software ontwikkelt voor op de weg en op het water, wonnen respectievelijk de tweede en derde prijs.

De genomineerde bedrijven mochten in een presentatie van drie minuten donderdag de jury overtuigen waarom juist zij de rijzende ster binnen de technologiebedrijven waren.

Daan Witteveen, partner bij Deloitte laat weten dat drie criteria de doorslag gaven bij de prijsuitreiking: "Schaalbaarheid, ervaring en expertise van het managementteam en de omzetpotentie." De nominatie was vanzelfspreken, maar de eerste prijs, daar zijn ze trots op. Geert Kolthof, directeur van Service2Media, meende dat de prijs laat zien dat zijn bedrijf op de juiste weg zit en dat ze ‘klaar zijn voor internationale groei’.

Peter Broekroelofs, marketing director van Service2Media denkt wel te weten waarom zijn bedrijf de prijs heeft gekregen: "De award wordt toegekend aan bedrijven die hard groeien. De mobiele markt groeit hard en daarmee wij als bedrijf ook." De voorbeelden die hij aandraagt moeten dit succes aantonen. Service2Media had onder meer een hand in Rabo sms betalen, werkte mee aan de mobiele site van de Telegraaf en is nog bezig met de applicatie van Hyves. Ook iLocal komt uit de fabriek van iLocal, evenals de Heineken cityguide.

In de Rising Star-categorie worden bedrijven niet beoordeeld op omzetgroei. Een vakjury beoordeelt de inschrijvingen, waarbij gekeken wordt naar de omzetpotentie.

Voor het negende jaar organiseert Deloitte de Technology Fast 50 waarbij bedrijven onder meer beoordeeld worden op basis van percentuele omzetgroei in de voorgaande vijf jaren. Voor de bedrijven die deel nemen aan de jonge sterren-categorie gelden een aantal criteria. Zo moet de organisatie een technologiegerelateerd product produceren. Het bedrijf moet zelf deze technologie ontwikkelen, waarbij een deel van de omzet door deze technologie wordt gerealiseerd. De omzet van de organisatie moet in 2007 ten minste 50 duizend euro zijn geweest.

Bron foto: jared (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

Maria

Goed man! Knap gedaan in zo'n korte tijd!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond