Deel dit artikel
-

Visa bouwt betaalapplicatie voor mobiel

Nokia en Visa integreren Visa-betalingen met de mobiele telefoon. De ‘mobiele creditcard’ wordt als eerste getest met de Nokia 6212 die met NFC is uitgerust.

De samenwerking tussen Nokia en Visa gaat verder dan alleen een betalingsfunctie of betaalgerelateerde diensten als betalingen op afstand. Via het opt in-principe is het voor mobiele bellers ook mogelijk om aanbiedingen en kortingen te ontvangen van adverteerders. NFC, Near Field Communication, maakt dit mogelijk.

Gebruikers moeten de mobiel met de NFC-chip in de buurt te houden van een betaalpunt om een Visa-transactie af te handelen. De Visa-applicatie komt beschikbaar voor toekomstige Android-mobieltjes, meldt Reuters.

Veelbeleovend

“Mobiele betalingen en diensten zijn veelbelovend bij de versnelling van de migratie van papiergeld naar digitaal geld”, aldus Tim Attinger, hoofd productinnovatie bij Visa.

In Nederland test Payter het betalen via de mobiele telefoon. In 2009 hoopt dit Rotterdamse bedrijf 100 duizend mobiele klanten aan te hebben gesloten. Hiervoor verstrekt de organisatie 10 duizend gratis Near Field Communication-Nokia-telefoons aan consumenten uit de zes grote steden.

Minder chique

In de nabije toekomst komen er meer NFC-toestellen op de markt. Voor de overige 90 duizend consumenten van Payter is er een tussenoplossing bedacht. Minder chique, maar door middel chip geïntegreerd in een sticker, die weer op de eigen telefoon wordt geplakt, kunnen ook de andere 90 duizend klanten ‘mobiel’ betalen.

Bij Payter wordt de NFC-techniek breder ingezet dan enkel voor betalingen. Winkeliers kunnen een eigen spaarprogramma creëren voor hun klanten. Adverteren via Payter is mogelijk met interactieve reclame via telefoon, printmedia, televisie, radio en internet. Gebruikers kunnen zelf selecteren welk bericht of aanbieding ze wanneer en hoe vaak willen ontvangen.

Bron foto: Jeff Belmonte (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

Keira

Hopelijk wordt het dan ook nog eens een succes! Keira, http://www.photoplet.com/index.html#Keira

kabouter plof

welke andere partijen bieden mobiele payments aan?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond