Deel dit artikel
-

DAG dumpt krant, alleen online verder

De papieren krant DAG houdt op te bestaan. Economische omstandigheden en een tekort aan adverteerders hebben PCM Uitgevers en KPN, in overleg met de directie van DAG Media, doen besluiten zich enkel te richten op de digitale kanalen; online, mobiel en narrowcasting.

De krant kon niet genoeg adverteerders aan zich binden. Dat de papieren versie nu in de prullenbak belandt is te wijten aan de verdringingsmarkt die speelt bij de gratis kranten. Het aanbod van kranten zou in het openbaar vervoer, een voor gratis kranten belangrijk afzetkanaal, groter zijn dan de vraag.

De onzekere economische vooruitzichten is een tweede reden om de krant niet voort te zetten. De huidige situatie zou onvoldoende perspectief bieden om DAG winstgevend te maken.

Op dit moment wordt er nog weinig gezegd over de op handen zijnde ontslagen. "We willen dat doen in goed overleg met de vakbonden. Het kan zijn dat sommige mensen met een tijdelijk contract al bericht hebben gehad", aldus een woordvoerder van PCM Uitgevers. Gedwongen ontslagen zijn zeker. "Feit is dat een meerderheid van de banen op de tocht staat. De krant is toch de grootste activiteit."

Of de online kanalen de verwachtingen wel waar gaan maken is nog maar de vraag. "Dat moeten we nog bezien. We moeten in ieder geval niet het kind met het badwater weggooien. Het financiële risico op dit vlak is anders en we hebben hoge verwachtingen van de ontwikkeling van het digitale kanaal, bijvoorbeeld op mobiel vlak."

Het online bereik van DAG.nl volgens de cijfers van Stir was in augustus 5,8 procent bij 2,4 miljoen bezoeken aan de site. Een belangrijk deel van KPN’s bereik, 4,9 procent was afkomstig uit DAG.nl. In mei was het bereik van DAG.nl nog 4,5 procent bij 1,8 miljoen bezoeken.

PCM zet wel de online activiteiten van DAG voort. KPN en PCM blijven wel samenwerken voor de levering van content van onder meer KPN Vandaag.

DAG heeft net een jaar vol weten te maken. In mei vorig jaar werd het multimediale nieuwsmerk gelanceerd.

De laatste papieren editie van DAG zal verschijnen op woensdag 1 oktober.

Deel dit bericht

3 Reacties

Mies

Jemig, wat is dat met die initiatieven van KPN? DAG, Mediamall, dat TV gedoe (naam ff kwijt), maar hoeveel geld mogen die medewerkers wegpiesen eigenlijk?

Erdinc

Het zat er al aan te komen…Nu de Pers nog; daar rommelde het een tijd ook. Maar misschien overleven ze het toch.

Henk

dag DAG

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond