Deel dit artikel
-

Lufthansa eerste met snel internet aan boord

Lufthansa gaat voor het einde van de maand breedband-internet aanbieden aan zijn passagiers. Daarmee is de Duitse vliegtuigmaatschappij de eerste die een dergelijk aanbod doet aan zijn passagiers. Van Lufthansa en British Airways was al bekend dat ze de dienst van Boeing-dochter Connexion aan het testen waren.

Lufthansa is de eerste luchtvaartmaatschappij die snelle toegang tot internet geeft aan zijn reizigers. Vanaf eind april hebben reizigers via hun laptop of handcomputer toegang tot internet, zo meldt de BBC.

De toegang wordt dus verzorgd door Boeing-dochter Connexion. De internetsignalen worden vanuit het vliegtuig via een satelliet naar de aarde gestraald en weer terug gestuurd.  De verbinding in het vliegtuig is naar verluidt 20 keer zo snel als een gemiddeld adsl-abonnement. Internettoegang in een Lufthansa-toestel kost zo'n 15 dollar om 3 uur te mogen surfen.

Voor een bedrag van 20 dollar kan tot 6 uur gemaild en gesurfd worden. Internetten tijdens transatlantische vluchten van 6 uur of langer gaat maar liefst 30 dollar kosten. De internetverbinding is niet alleen bedoeld voor zakenreizigers. Volgens de BBC is de dienst net zo goed geschikt voor kleine kinderen die een computerspelletje willen spelen.

In principe is het zo dat mensen zelf hun pda of laptop met wifi-aansluiting moeten meenemen als ze willen internetten. Maar sommige toestellen zullen ook uitgerust worden met ethernet. Na Lufthansa volgt waarschijnlijk British Airways snel met een soortgelijke dienst. Voor zover bekend heeft KLM nog geen plannen in die richting.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond