Deel dit artikel
-

Meer dan 17 miljoen klantgegevens T-Mobile op straat

De privégegevens van meer dan 17 miljoen klanten van het Duitse T-Mobile zijn gestolen. Het telefoniebedrijf heeft de diefstal twee jaar lang verborgen weten te houden.

Het Duitse Der Spiegel bracht het nieuws naar buiten en dwong daarmee Deutsche Telekom met de billen bloot te gaan. Volgens eigen zeggen bracht het telefoniebedrijf het nieuws niet naar buiten om het onderzoek van justitie niet te hinderen.

T-Mobile heeft na de diefstal een klacht ingediend bij justitie, die de zaak nog in onderzoek heeft. Er is nog niemand aangehouden, al zouden er wel twee medewerkers van T-Mobile in Duitsland zijn ontslagen.

Van de Duitse klanten zijn adressen, geboortedata, (geheime) telefoonnummers  en in sommige gevallen ook de e-mailadressen gestolen. Bank- en creditcardgegevens zijn veilig gebleven. Sinds de diefstal zijn de firewalls van de databanken met klantgegevens bij het Duitse bedrijf verstevigd.

De gegevens zijn op de zwarte markt aangeboden, maar zijn niet verkocht omdat de prijs te hoog zou liggen.

De politiek in Duitsland bemoeit zich ondertussen ook met de zaak. De oppositie meent dat de bewaarplicht moet worden ingetrokken en het liefst zo snel mogelijk. De klantgegevens van de burger is niet veilig bij Deutsche Telekom laat Volker Beck, fractievoorzitter van de Groenen weten aan persbureau AFP: "De verzameling van data werkt naast correct gebruik ook crimineel misbruik in de hand."

Bron foto: JD Pavkovich (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

Maarten

Te hoge prijs? Ik mag verwachten dat ze de gegevens terugkrijgen. Danwel via justitie of gekocht…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond