Deel dit artikel
-

Groei Skype-gebruikers vlakt af

De groei van het aantal nieuwe Skype-gebruikers vlakt af en de gemiddelde omzet per klant per maand is al twee jaar stabiel op 40 dollarcent. Toch boekt het internetbelbedrijf van eBay groei.

Over het derde kwartaal van 2008 boekte Skype een omzet van 143 miljoen dollar. Dat is 7 miljoen meer dan vorig kwartaal en 45 miljoen meer dan vorig jaar. Voor het hele jaar stevent Skype af op een omzet van iets meer dan een half miljard dollar, ruwweg 5 procent van de concernomzet.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die moederbedrijf eBay gisterenavond publiceerde (download PDF).

Eind september had het bedrijf 370 miljoen geregistreerde gebruikers. Afgelopen kwartaal bereikte Skype een piek toen er op een gegeven moment meer dan 13 miljoen gebruikers tegelijk online waren.

De groei van het aantal nieuwe gebruikers neemt zichtbaar af, getuige de onderstaande grafiek. Die omvat de periode vanaf het tweede kwartaal 2004 tot en met het derde kwartaal van 2008:

Afgelopen kwartaal won Skype 32 miljoen gebruikers, afgelopen jaar 124 miljoen. De actieve gebruikers verbelden onderling 16 miljard minuten. Dat is 1,2 miljard meer dan vorig kwartaal en 6,2 miljard meer dan een jaar geleden. Hoeveel minuten er naar vaste en mobiele telefoons werden verbeld, maakt eBay niet bekend. Volgens Skype-directeur Josh Silverman is videobellen een significant onderdeel van de communicatie.

Drie jaar en een maand geleden kocht eBay Skype voor 2,6 miljard dollar. Het belbedrijf zou ondertussen winstgevend zijn. Toch bezint eBay zich op de toekomst van het belbedrijf. Mogelijk nog voor het einde van het jaar wordt besloten om Skype al dan niet te verkopen.

Zie ook: ‘eBay: "Sterke omzetgroei uit reclame en marktplaatsen"‘ (16 oktober 2008)

Foto: re-ality (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond